Το Concept Recharge αποτυπώνει τη μελλοντική πορεία της Volvo Cars

Το αμιγώς ηλεκτρικό Concept Recharge της Volvo είναι το μοντέλο που μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τη μελλοντική σχεδιαστική γλώσσας της εταιρείας αλλά και της προϊοντικής στρατηγικής της.

Volvo Concept Recharge, - Volvo Cyprus - CTC AUTOMOTIVE LTDΜε τo Concept Recharge, η Volvo Cars παρουσιάζει τα βήματα που θα κάνει σε όλα τα πεδία της ανάπτυξης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου προκειμένου να ελαττώσει το αποτύπωμα άνθρακα τόσο του αυτοκινήτου όσο και της συνολικής δραστηριότητάς της. Έως το 2030, η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ έως το 2040 στοχεύει να έχει γίνει μία κλιματικά ουδέτερη και κυκλική επιχείρηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Η Volvo Cars είναι σε θέση να κάνει άλματα για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, καταρχάς σε ό,τι αφορά το ίδιο το αυτοκίνητο. Μεταξύ άλλων μέτρων, ο στόχος αυτός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση βιώσιμων υλικών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ελαστικών από ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά, αλλά και μέσω βελτίωσης της αεροδυναμικής.

Volvo Concept Recharge, - Volvo Cyprus - CTC AUTOMOTIVE LTDΣυνδυάζοντας αυτά τα βήματα με τη χρήση καθαρής ενέργειας σε όλο το εύρος μιας αλυσίδας εφοδιασμού απαλλαγμένης από άνθρακα, στη διαδικασία παραγωγής και στη χρήση του αυτοκινήτου, η Volvo Cars πιστεύει ότι μπορεί να μειώσει κατά 80% την επίπτωση του CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη επίπτωση ενός Volvo XC60 του 2018. Το επίτευγμα θα πραγματοποιηθεί χωρίς απώλεια στα premium ποιοτικά στοιχεία για τα οποία φημίζονται τα μοντέλα Volvo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πέτρος Σουτζιής οδηγεί στην Κύπρο το Jeep® Wrangler Rubicon

Μεταφρασμένο σε αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι το αποτύπωμα CO2 του Concept Recharge σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του θα ήταν μικρότερο από 10 τόνους, εφόσον η φόρτιση του γινόταν αποκλειστικά με τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

Volvo Concept Recharge, - Volvo Cyprus - CTC AUTOMOTIVE LTDΗ εσωτερική σχεδίαση περιλαμβάνει πολλά βιώσιμα υλικά, φυσικά και ανακυκλωμένα – όπως σουηδικό μαλλί με υπεύθυνη προέλευση, υφάσματα που δημιουργούνται με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο και ελαφρά συνθετικά υλικά που προέρχονται από φυσικές πηγές. Το σουηδικό μαλλί υπεύθυνης προέλευσης μετασχηματίζεται σε πλήρως φυσικό ύφασμα που αναπνέει και είναι απαλλαγμένο από πρόσθετα. Αυτό το ζεστό και απαλό υλικό χρησιμοποιείται στις πλάτες των καθισμάτων και στο επάνω μέρος του πίνακα οργάνων. Το δάπεδο και το κάτω μέρος των θυρών καλύπτεται από μία παχιά, 100% μάλλινη μοκέτα.

Το Concept Recharge εφοδιάζεται με ειδικά ελαστικά που δημιουργήθηκαν από την Pirelli, στα οποία γίνεται μηδενική χρήση ορυκτελαίων και είναι φτιαγμένα κατά 94% από υλικά που δεν προέρχονται από ορυκτά, συμπεριλαμβανομένων ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων υλικών.

Σεξιστικές στιγμές γυναικών πίσω από το τιμόνι - Andreas K

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK