Ο Πέτρος Σουτζιής οδηγεί στην Κύπρο το Jeep® Wrangler Rubicon

Ο αδιαμφισβήτητος off-road πρωταθλητής και της περιπέτειας βρίσκεται ήδη στην τέταρτη του γενιά προσφέροντας σωρεία νέων τεχνολογικών στοιχείων υψηλά επίπεδα άνεσης και φυσικά δυναμικής οδήγησης. Ένα μοντέλο που γράφει μια ολοκαίνουργια σελίδα, στην μακρόχρονη ιστορία του, που ξεκίνησε το 1941.

Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - CyprusΕμείς το είχαμε στη διάθεση μας για μερικές μέρες… οδηγώντας αφ’ υψηλού εντός και εκτός δρόμου! Ένα τετράθυρο Jeep Wrangler Rubicon με το δίλιτρο βενζινοκινητήρα 272 ίππων. Ένα αυτοκίνητο που τα έχει όλα. Διαστάσεις, δύναμη, ικανότητες, ύψος(!), και τεχνολογία. Όσον αφορά το τελευταίο, η Jeep λέει ότι αυτό… «είναι το πιο ικανό Wrangler που κυκλοφόρησε ποτέ»Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - Cyprus

“H νΕα γενιΑ του Jeep Wrangler γρΑφει μια ολοκΑΙνουργια σελΙδα, στην μακρΟχρονη ιστορΙα του μοντΕλου που ξεκΙνησε τΟ 1941″

Διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες, ανάλογα με το πακέτο επιλογής, να χαρίζουν απίστευτη ελευθερία στον οδηγό που λατρεύει τις εξορμήσεις στην φύση:  δυο ξεχωριστά συστήματα τετρακίνησης, ενεργά συστήματα κλειδώματοςCommand-Trac και Rock Trac, ηλεκτρικό σύστημα κλειδώματος αξόνων Tru-Lock μπροστά και πίσω, διαφορικό Trac-Lok και limited slip differential ηλεκτρικό σύστημα αποσύνδεσης εμπρόσθιου sway-bar.Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - Cyprus

Η τέταρτη γενιά του Jeep Wrangler, προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά με δυο καινούργιους κινητήρες, στα 2.2 λίτρα turbo diesel και στα 2.0 λίτρα με τον τετρακύλινδρο turbo βενζίνης. Κινητήρες που συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο ZF 8 ταχυτήτων, που και αυτό είναι μια νέα προσθήκη στο μοντέλο αυτό. Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός θα έχει ομαλή δύναμη τόσο σε δύσκολες επιφάνειες αλλά και στον αυτοκινητόδρομο.

Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - CyprusΠροσφέρεται σε δύο διαφορετικά πακέτα: Sahara και Rubicon – όλα με δυο ή τέσσερεις πόρτες, και με την έκδοση Sahara έχει αποκλειστικά το πακέτο Overland, για να αρμόζουν οι διαστάσεις του οχήματος με το όνομα! Όλες οι εκδόσεις του Wrangler έρχονται με κλωβό ασφαλείας, και έχει την δυνατότητα ο πελάτης να επιλέξει «ανοιχτό» το Wrangler του, όντας το μοναδικό cabriolet, γνήσιο 4×4 / SUV που υπάρχει στην αγορά.Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - Cyprus

Το αποτέλεσμα αντανακλά τη γοητεία που ασκεί το Wrangler, ως ένας αυθεντικός απόγονος του Willys-Overland MB, του πρώτου ελαφρού 4×4 οχήματος που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τα οχήματα εκτός δρόμου, αλλά και συνολικά για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - Cyprus Το Jeep Wrangler, ως το μοναδικό αυθεντικό πλήρες open air 4×4 SUV που διατίθεται στην αγορά, είναι κατασκευασμένο για εύκολη οδήγηση σε ανοιχτό χώρο, χάρη στο πτυσσόμενο ανεμοθώρακα, τις πόρτες που αφαιρούνται και τους διάφορους κορυφαίους συνδυασμούς, όπως hardtop, soft top και το εύχρηστο Sky One-Touch. Όλες αυτές οι επιλογές επιτρέπουν την μέγιστη ελευθερία σε κάθε δρόμο και σε κάθε εποχή, όταν οδηγείτε στην πόλη καθώς και στην ύπαιθρο.

“Το Wrangler διαθΕτει την καλΥτερη Εκδοση του συστΗματος 4x4 που εξελΙσσει η εταιρΕΙα εδΩ και εβδομΗντα πέντε χρΟνια.”

Η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών ήταν σημείο αναφορά κατά την εξέλιξη του καινούργιου Jeep Wrangler, που προσφέρει ενεργητική και παθητική ασφάλεια με συστήματα όπως Blind-Spot Monitoring, σύστημα ανίχνευσης Rear Cross Path, Park Assist μπροστά και πίσω, κάμερα για όπισθεν, electronic stability control (ESC) με ERM (Electronic Roll Mitigation) και τέσσερις αερόσακους στο βασικό πακέτο.

Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - CyprusΝτεμπούτο πραγματοποιεί στο ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler, το κουμπί ενεργοποίησης του κινητήρα ενώ η κονσόλα οργάνων του οδηγού, αποτελείτε από οθόνη 3.5 ή 7 ιντσών LED (στις εκδόσεις Sahara και Rubicon), με τον οδηγό να έχει να επιλέξει πέραν των 100 συνδυασμών για το τι πληροφορίες να διαβάζει επάνω. Παράλληλα, στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται μια οθόνη 7 ή 8.4 ιντσών.

Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - CyprusΤο «σπίτι» του Jeep Wrangler είναι, φυσικά, εκτός δρόμου, και η νέα γενιά έχει την καλύτερη έκδοση του συστήματος 4×4 που εξελίσσει η εταιρεία εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια. Το αυτοκίνητο προσφέρεται με δυο διαφορετικά συστήματα τετρακίνησης: το Command-Trac στην έκδοση Sahara, και το Rock-Trac που προσφέρεται στην έκδοση Rubicon, για πρόσβαση στους πιο δύσκολους δρόμους και επιφάνειες.

Jeep® Wrangler Rubicon - Petros Soutzis - autokinito.com.cy - CiC Automasters - CyprusΚαι τα δύο συστήματα τετρακίνησης φέρουν το σύστημα Selec-Trac για έλεγχο διανομής ροπής στους εμπρός και/ή πίσω τροχούς, με δυο ταχύτητες. Ταυτόχρονα, το νέο Wrangler προσφέρει την δυνατότητα αλλαγής από 2WD και 4WD, σε ταχύτητες μέχρι και 72km/h.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Jeep® Wrangler Rubicon

Έκδοση: 2.0 Petrol 4 doors
Επίπεδο εξοπλισμού: Rubicon
Τιμή: €53.500
Ισχύς (Ίπποι/στροφές): 272/5250
Ροπή (Nm/στροφές): 400/3000
Επιτάχυνση (0-100/δεύτ.): 8,7
Μέση κατανάλωση:  10.0 lt/100km
Εκπομπές Cο2:  213 gr/km
Κιβώτιο: Αυτόματο 8 σχέσεων

Η γκάμα

Το γρηγορότερο
Wrangler Rubicon – Petrol 2.0lt – 4door – 8 speed Auto – 272PS €53.500

Το φθηνότερο
Wrangler Sahara – Petrol 2.0lt – 2door – 8 speed Auto – 272PS €49.900

 Ο ανταγωνισμός

Land Rover Defender – Από €58.500

Toyota Land Cruiser – Από €39.300

Mercedes-Benz G-Class – Από €107.000

Top 10: Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK