Έπειτα από την καταπληκτική συνεργασία που απόλαυσαν πέρυσι η Sauber με την Alfa Romeo (48 βαθμούς στο πρωτάθλημα, η καλύτερη συγκομιδή τους στα τελευταία πέντε χρόνια), έφθασε η ώρα που, λίγο ή πολύ, γνωρίζαμε ότι θα ερχότανε: Ο Peter Sauber και το όνομα του φεύγουν από την F1, αλλά η ομάδα και οι οικογένεια που έχτισε ο Ελβετός θα συνεχίσει να υπάρχει επίσημα πλέον σαν Alfa Romeo Racing!

Μετά από απουσία πέραν των 30 χρόνων, οι θρυλική ιταλική μάρκα θα επιστρέψει επίσημα στις πίστες της Formula 1, με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi μέσα στα μονοθέσια της τα οποία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Βαρκελώνη λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη μέρα των χειμερινών δοκιμαστικών (18-21 Φεβρουαρίου).
«Είναι με τεράστια χαρά που ανακοινώνουμε πως η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 2019 θα φέρει την ονομασία Alfa Romeo Racing. Μετά που υπογράφτηκε η συνεργασία μας με την ιταλική μάρκα πέρυσι, η ομάδα έκανε τεράστια άλματα προόδου σε αγωνιστικό, εμπορικό και τεχνικό επίπεδο. Η πρόοδος αυτή σπρώχνει το κάθε μέλος της ομάδας μας να δώσει τα μέγιστα, και οι καρποί των προσπαθειών όλων μας ήταν τα φοβερά περσινά αποτελέσματα» δήλωσε ο Frederic Vasseur, Διευθυντής της (πλέον) Alfa Romeo Racing.

Για την ιστορία, αδιαμφησβήτητο μέρος της οποίας αποτελεί η ιταλική μάρκα, η Alfa Romeo κέρδισε τον πρώτο αγώνα Formula 1 που διεξήχθη ποτέ, πετυχαίνοντας μάλιστα το 1-2-3 στο Silverstone, πριν η ίδια σηκώσει δυο παγκόσμιους τίτλους συνεχόμενα με τους πελώριους Nino Farina και Juan Manuel Fangio. Η πορεία της Alfa Romeo έκλεισε με το τέλος του 1985, με τους Patrese και Cheever σαν οδηγούς. Έφυγαν με Ιταλό οδηγό, και επιστρέφουν έχοντας ένα Ιταλό οδηγό!

Το όνομα Sauber φεύγει (ίσως για την ώρα…) έχοντας μαζέψει, από το 1993, 865 βαθμούς, 27 βάθρα, μια pole position (στο Μπαχρέιν του 2008, με τον Kubica) και μια νίκη στην ηρωική επιστροφή του Kubica στον Καναδά του 2008 μια χρονιά μετά από το ατύχημα του εκεί, νίκη που αποτέλεσε και την μοναδική της BMW στην ιστορία της F1 σαν προμηθευτής κινητήρων και κύριος χορηγός που αποτέλεσε για την Sauber. Φυσικά ο Ελβετός πάλεψε για να αγοράσει πίσω το «σπίτι» του από την BMW όταν η γερμανική μάρκα αποφάσισε να ρίξει πέτρα πίσω της και να φύγει από την F1, σώζοντας την ομάδα και κληρονομιά του. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα πλέον μπορεί να ονομάζεται Alfa Romeo Racing, αλλά τα μέλη της, όπως και το αρχηγείο της, θα παραμείνουν ακριβώς τα ίδια.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.