Βλέπεις Lewis; ακούς Seb; Αυτό ακριβώς σας λείπει! Obrigado Ayrton!

Όπως οι Χριστιανοί έχουν τις μέρες των Αγίων Παθών, έτσι και εμείς οι λάτρεις των αγώνων έχουμε αυτό το μαύρο τριήμερο. 30 Απριλίου Roland Ratzenberger, 1η Μαΐου Ayrton Senna, 2 Μαΐου Henry Toivonen.

Κατατακτήριες δοκιμές Μονακό 1988

ayrton senna mp4/4 mclaren

Ο γύρος του στις κατατακτήριες δοκιμές θεωρείται ως ο καλύτερος γύρος που έγινε ποτέ στην ιστορία της Formula 1. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Alain Prost με ίδιο αυτοκίνητο βρισκόταν 1.427 πίσω ενώ ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Berger και Alboreto με 2.687 και 3.299 αντίστοιχα!
«Κάποιες φορές νομίζω ξέρω μερικούς από τους λόγους που κάνω αυτά που κάνω. Κατατακτήριες δοκιμές Μόντε Κάρλο 88’ Σάββατο απόγευμα. Ήμουν ήδη στην pole. Στην αρχή με μισό δευτερόλεπτο διαφορά, με ένα δευτερόλεπτο, με ενάμιση δευτερόλεπτο και πήγαινα, πήγαινα, πήγαινα. Ξαφνικά ήμουν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από οποιονδήποτε άλλο. Αντιλήφθηκα ότι δεν οδηγούσα πλέον συνειδητά. Βρισκόμουν σε μια άλλη διάσταση. Η πίστα για μένα ήταν ένα τούνελ και απλά πήγαινα. Κάποιες φορές όταν οδηγώ, αυτό με απομονώνει εντελώς από οτιδήποτε άλλο. Αυτή τη μέρα είπα στον εαυτό μου ότι αυτό ήταν το μάξιμουμ για μένα. Δεν υπάρχει χώρος για οτιδήποτε άλλο. Δεν ένοιωσα ποτέ ξανά αυτό το συναίσθημα».

Obrigado Ayrton… 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.