Πέντε Κύπριοι αθλητές στο Κύπελλο Εθνών Karting 2021

Με πέντε αθλητές karting θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στο Κύπελλο Εθνών Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής – MENA Karting Nations Cup 2021 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA. Αγώνας που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και  20 Νοεμβρίου 2021 στο Ομάν.

MENA Karting Nations Cup 2021 CYPRUSΟι αθλητές επιλέχθηκαν μέσα από το καινοτόμο Πρόγραμμα Νέων Οδηγών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA Young Drivers Programme, το οποίο διοργάνωσε ο Κυπριακος Σύνδεσμος Αυτοκινήτου τον Ιούνιο του 2021 στη Λευκωσία.

Στην κατηγορία mini θα λάβουν μέρος οι Ευελθών Γλυκύς και Γιώργος Τυλληρίδης ενώ στην κατηγορία ΜAX οι Τάρα Λακονίκο και ‘Αντης Λούτσιος. Τέλος, στην κατηγορία DD2 ο Δήμος Επισκόπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές των νέων 18 ιντσών ελαστικών της F1

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πίστα Muscat Speedway στο Μουσκατ. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές, θα δοθούν τα kart στους αθλητές και θα αρχίσει η προετοιμασία των kart ενώ τις επόμενες δύο μέρες, Τέταρτη και Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Την Παρασκευή θα διεξαχθούν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και στην συνέχεια οι αθλητές θα λάβουν μέρος σε τρεις ξεχωριστούς αγώνες-heats, οι οποίοι θα καθορίσουν την σειρά εκκίνησης για το ημιτελικό αγώνα του Σαββάτου. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί και ο τελικός αγώνας.

MENA Karting Nations Cup 2021 CYPRUSΟ συντονιστής της Κυπριακής Επιτροπής Karting Θεόδωρος Μωυσέως ευχαρίστησε την FIA, τους εκπαιδευτές του Προγράμματος Νέων Οδηγών της FIA και φυσικά τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου για αυτή την μοναδική ευκαιρία που δίνεται στα νεαρά ταλέντα του karting. Ανάφερε ότι οι αθλητές θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ανεβάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον Κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Τους αθλητές θα συνοδεύσουν για τεχνική υποστήριξη οι Ευτύχιος Έλληνας και Γιώργος Αλεξάνδρου. Την ομάδα θα συνοδεύσει επίσης ο συντονιστής της Κυπριακής Επιτροπής Karting, Θεόδωρος Μωυσέως ως επικεφαλής της Κυπριακής αποστολής.

TOP 10: Tα γρηγορότερα υβριδικά supercars

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.