Τα γρηγορότερα υβριδικά Supercars στον κόσμο!

Στα παλιά χρόνια, τα πράγματα ήταν κάπως πιο απλά: οι κινητήρες μεγάλωναν μαζί με τα κυβικά τους, οι κύλινδροι πλήθαιναν και οι αριθμοί γενικά μεγάλωναν! Φυσικά μετά ήρθε και η επανάσταση του συμπιεστή (είτε τούρμπο είτε supercharger) και οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες ξεκίνησαν να τα βρίσκουν σκούρα! Φυσικά, και τότε οι… ρομαντικοί τα έβαζαν με την τότε νέα τεχνολογία. Ερχόμαστε λίγο πιο μπροστά όμως, όταν η υβριδική τεχνολογία, την οποία αρχικά θεωρούσαμε χαριτωμένη, όχι μόνο να εκθρόνισε ολόκληρους βασιλιάδες του δρόμου αλλά βρήκε τον δρόμο της και προς την Formula 1!

Ποια είναι όμως τα 10 ταχύτερα υβριδικά supercars στον κόσμο; Η απάντηση πιο κάτω!

10 – BMW i

BMW i8Η i8 αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό στην ιστορία των μοντέλων της BMW για διάφορους λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος ήταν το πώς απέδειξε ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα δεν πρέπει να είναι βαρετά ή άσχημα! Το μόνο της ψεγάδι; ο 1.5 λίτρων τρικύλινδρος που επέλεξε η γερμανική εταιρεία (ο κινητήρας ενός βασικού Mini Cooper). Με την ηλεκτρική βοήθεια, το i8 παράγει 367 ίππους και and 564 Nm ροπής, που έστω και αν είναι ικανοποιητικά, παραμένουν χαμηλά εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα υβριδικά της λίστας.

9 – Lexus LC-500h

Lexus LC500HΑνέκαθεν η Lexus είχε σαν στόχο να βάζει δύσκολα στους Ευρωπαίους αντιπάλους της, που ήταν άλλωστε και ο σκοπός της LC-500h το 2016. Η LC-500h — ή Luxury Coupe 500h — σχεδιάστηκε για να παρέχει τον τέλειο συνδυασμό πολυτέλειας και απόδοσης. Η καρδιά του, ένας V6 3.5 λίτρων με 295 ίππους και 340 Nm ροπής, με βοήθεια από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που πρόσθεταν 177 ίππους και ακόμη 300 Nm ροπής!​​​​​​​

Δείτε τα επόμενα

Honda further enhances capabilities of its ground-breaking NSX hybrid supercar