Μεταξύ 24-26 Σεπτεμβρίου το Ράλι Κύπρος 2021

Το τριήμερο 24 – 26 Σεπτεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος το οποίο αποτελεί τον τέταρτο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής και παράλληλα 4ο και 5ο γύρο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλι 2021.

CYPRUS RALLY 2020Επίκεντρο του αγώνα που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου θα είναι και φέτος η Λευκωσία, όπου θα εδρεύουν το Service Park, ο Αρχηγείο και το Κέντρο Τύπου. Οι τελετές εκκίνησης και τερματισμού θα γίνουν στην καρδιά της πρωτεύουσας!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Συμβουλή: Φορτώστε… αλλά με μέτρο!

Φετινή καινοτομία η επιστροφή στις αμιγώς χωμάτινες ειδικές διαδρομές μετά από πολλά χρόνια διεξαγωγής του αγώνα σε μικτή επιφάνεια. Η δράση θα εκτυλιχθεί στα περίχωρα της πόλης και στα ημιορεινά της επαρχίας Λευκωσίας, ως επί το πλείστον σε κλασσικές ειδικές διαδρομές από τις οποίες περνάει το Ράλλυ Κύπρος εδώ και δεκαετίες. Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει η τελετή εκκίνησης ενώ η αγωνιστική δράση θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου.

«Παρά τα προβλήματα στις συγκοινωνίες και κατ’ επέκταση στις διεθνείς διοργανώσεις που δημιούργησε o κορονοϊός, εντούτοις, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου είναι και φέτος σε θέση να φιλοξενήσει στο νησί μας το Πρωτάθλημα Ράλι της Μέσης Ανατολής, τέταρτος γύρος του οποίου είναι ο εθνικός μας αγώνας, ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες ράλι στον κόσμο» δηλώνει σχετικά η Αλυτάρχης του Ράλι Κύπρος κα Νάγια Κοντοπούλου και προσθέτει: «Για φέτος δεν ήταν δυνατό ο αγώνας μας να συμπεριληφθεί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ERC) καθώς το καλεντάρι λόγω της πανδημίας συρρικνώθηκε και δεν διαρκεί πέρα από πέντε μήνες».

Το φετινό Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής περιλαμβάνει έξι αγώνες, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τα Ράλι Κατάρ και Ράλι Ιορδανίας τα οποία έχει κερδίσει ο 16 φορές πρωταθλητής Μέσης Ανατολής Nasser Al-Attiyah με συνοδηγό το Γάλλο Mathieu Baumel και Volkswagen Polo R5. Ο οδηγός από το Κατάρ κέρδισε το Ράλλυ Κύπρος του 2019 και του 2020 φτάνοντας συνολικά τις επτά νίκες στο θεσμό. Πριν τον εθνικό μας αγώνα, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Ράλι Λιβάνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το νέο Audi Skysphere Concept

Όσον αφορά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι , κάθε μια αγωνιστική ημέρα του Ράλι Κύπρος προσμετράει σε αυτό ως ξεχωριστός αγώνας. Έχουν ήδη διεξαχθεί τρεις γύροι του εθνικού πρωταθλήματος ενώ μετά το Ράλι Κύπρος θα ακολουθήσουν ακόμα δύο. Στην κατάταξη προηγείται ο περσινός πρωταθλητής Σίμος Γαλαταριώτης, νικητής του Ράλι Κύπρος 2018 έχοντας 112 βαθμούς, μπροστά από τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα που έχει 72β και τον Σταύρο Αντωνίου (56β). Ο Γαλαταριώτης έχει κερδίσει το Ράλι Γύρος της Κύπρου και το Ράλι Ανατολικό Σαφάρι ενώ ο Τσουλόφτας επικράτησε στο Λάρνακα Ακρόπολις Ράλι.

Αμφότεροι Τσουλόφτας και Γαλαταριώτης ακολουθούν φέτος και το χωμάτινο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι με τον Τσουλόφτα να μετράει δύο πρώτες θέσεις σε ισάριθμους αγώνες (Ράλι Φθιώτιδος, Ράλι Κορίνθου) και τον Γαλαταριώτη δύο δεύτερες θέσεις στους ίδιους αγώνες.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.