Πώς να ετοιμάσετε το αυτοκίνητο σας για την επιστροφή στην καθημερινότητα (PHOTOS)

Ως αποτέλεσμα της τρέχουσας κατάστασης, οι δρόμοι των πόλεων μας είναι άδειοι από ανθρώπους αλλά και αυτοκίνητα. Η πρόσβαση σε μεγάλες πόλεις σε όλο σχεδόν τον κόσμο μειώθηκε κατά περίπου 75%. Σιγά σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα όμως πρέπει να ελέγξουμε τα οχήματά μας μετά από βδομάδες ακινησίας. Η Seat εστιάζει σε τέσσερα σημεία ελέγχου για να προετοιμάσουμε τα αυτοκίνητα μας.

4. Ελέγξτε τη στάθμη των υγρών

Engine_coolant

Τα επίπεδα λαδιού κινητήρα και ψυκτικού πρέπει να ελέγχονται πριν από την εκκίνηση του κινητήρα. Μετά την εκκίνηση, πρέπει να αφήσετε τον κινητήρα σε λειτουργία για λίγα λεπτά πριν ξεκινήσετε για να αντιληφθείτε όποιες ελλείψεις ή διαρροές υπάρχουν.

3. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών

TYRE

Όταν δεν οδηγείτε το αυτοκίνητό σας με την πάροδο του χρόνου, η πίεση των ελαστικών μειώνεται. Αυτό συμβαίνει λόγω της διαδικασίας διαπερατότητας, κατά την οποία τα ελαστικά συνήθως χάνουν λίγο αέρα κάθε μέρα, ειδικά το καλοκαίρι. Εάν το όχημα παραμείνει ακινητοποιημένο και τα ελαστικά χάσουν όλο τον αέρα τους, το βάρος του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη ζάντα και να παραμορφώσει τον τροχό.

2. Διπλός έλεγχος

brake

Όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, πρέπει να ελέγξετε όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται κατά την οδήγηση, συμπεριλαμβανομένων των φώτων, των ενδείξεων, των παραθύρων, των υαλοκαθαριστήρων. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την κατάσταση των φρένων. Για να το κάνετε αυτό, σας συνιστούμε να πατήσετε το πεντάλ για λίγα δευτερόλεπτα και να παρατηρήσετε ότι κρατά τη θέση του. Και τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν ακούτε ασυνήθιστους θορύβους κατά την εκκίνηση του κινητήρα.

1. Τι πρέπει να απολυμάνετε

WASH

Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το όχημά σας με έμφαση στους τομείς της μεγαλύτερης επαφής, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι εξωτερικές και εσωτερικές λαβές πορτών, τιμόνι, αλλαγή ταχυτήτων, οθόνη αφής, δείκτες και θέση καθίσματος και χειριστήρια παραθύρου. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα καθαρισμού: απαλό σαπούνι και νερό, ειδικά προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου και, σε μικρότερο βαθμό, υγρά που περιέχουν 70% αλκοόλ.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.