Τρία ξεχωριστά οχήματα στο Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού Αυτοκινήτου Κύπρου

Τρία νέα οχήματα κοσμούν το Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού Αυτοκινήτου Κύπρου. Πρόκειται για τα Shawley, Singleton και Albany που διαθέτουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα που και προέρχονται από εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος.

Μουσείο Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων ΚύπρουTo Shawley εξωτερικά αποτελεί αντίγραφο της Rolls Royce Silver Ghosts, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Η μηχανή του είναι Austin Steering, με όλα τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου να είναι φτιαγμένα χειροποίητα. Το όνομα του προέρχεται από τη γενέτειρα του κατασκευαστή, το χωριό Shaw, στη Βρετανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: BMW Σειρά 8: Ακόμα πιο εντυπωσιακή 

Το Singleton, κατασκευάστηκε από τον Roger Singleton, απ’ τον οποίο πήρε το όνομα του, το 1989.  Η μηχανή του είναι Austin Morris ‘O’, ενώ εξωτερικά αποτελεί επίσης αντίγραφο Rolls Royce. Μουσείο Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου

Το Albany κατασκευάστηκε από την Homark Company με το όνομα Albany Motor Carriage Company Ltd, Christchurch, Dorset. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1982. Είναι επίσης χειροποίητα όλα τα μέρη του, εκτός από τη μηχανή του που είναι Triumph Spitfire 1500cc.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι πως τα συγκεκριμένο μοντέλα εμφανίστηκαν σε διάφορες ταινίες και σειρές π.χ την ταινία «Τιτανικός» του 1997 και στη βρετανική σειρά Downton Abbey, η οποία προβλήθηκε από το 2010 μέχρι το 2015.Μουσείο Ιστορικών και Κλασικών Οχημάτων Κύπρου

Σήμερα βρίσκονται στο Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού Αυτοκινήτου Κύπρου ως εκθέματα, ενώ παρέχονται επίσης για ενοικίαση ως αυτοκίνητα γάμου αλλά και για φωτογραφίσεις.

Top 10 - Τα αυτοκίνητα του Ayrton Senna 2

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.