Κάμερες τροχαίας: Αυτή είναι η κύρια παράβαση που εντοπίζουν

Οι κάμερες τροχαίας εγκαταστάθηκαν με σκοπό να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα ενώ η κύρια παρανομία που εντοπίζουν είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

κάμερες τροχαίας κύπροςΕπικοινωνήσαμε με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρη Ευριπίδου, θέτοντας του ερωτήματα για το σύστημα φωτοεπισήμανσης, το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Σύμφωνα με τον κο. Ευριπίδου από τη λειτουργία του συστήματος και μέχρι τις 07/12/2022 έχουν καταγραφεί 155.000 περίπου περιστατικά ενώ από αυτά έχουν ταχυδρομηθεί γύρω στις 93.000.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η κύρια παρανομία που εντοπίζει το σύστημα φωτοεπισήμανσης, απάντησε ότι είναι αυτή της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας ενώ η δεύτερη είναι η παράβαση της άσπρης γραμμής.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Αναλυτικά οι αριθμοί ανά παράβαση

Μέχρι τις 07/12/2022 έχουν εντοπιστεί 78.875 αδικήματα για τα οποία έχει εκδοθεί εξώδικο πρόστιμο και το είδος της παράβασης έχει ως ακολούθως:

– Υπέρβαση του ορίου ταχύτητας- 60841
– Παράβαση του κόκκινου σηματοδότη – 4330
– Παράβαση της άσπρης γραμμής – 13001
– Χρήση κινητού τηλεφώνου – 432
– Χρήση άλλου αντικειμένου – 76
– Χωρίς ζώνη ασφαλείας- 185
– Χωρίς κράνος – 10

Νέες σταθερές κάμερες σε δράση

Όσον αφορά τις νέες σταθερές κάμερες, αυτές αναμένεται να πιάσουν δουλειά αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου.

Οι νέες κάμερες θα τοποθετηθούν σε ακόμη 4 σημεία που ελέγχονται από φώτα τροχαίας στην επαρχία Λευκωσίας

Λεωφόρο Μακαρίου – Σπύρου Κυπριανού
Λεωφόρο Γρίβα Διγενή – Προδρόμου
Λεωφόρο Λεμεσού – Αρμενίας
Λεωφόρο Στροβόλου – Μαχαιρά

Δυο διασταυρώσεις επαρχία Λεμεσού

Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου-Ν. Παττίχη
Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακάριος- Αγία Ζώνης

Σχετικά με το αν μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα μετά και την εγκατάσταση των καμερών ο κος. Ευριπίδου απάντησε: «Αυτό θα είμαστε σε θέση να το απαντήσουμε αφού ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις του συστήματος φωτοεπισμανσης και γίνει σύγκριση με προηγούμενα χρόνια».

Σημειώνεται πως αρκετοί πολίτες δεν έχουν πληρώσει το εξώδικό τους επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους ενώ άλλοι αμφισβητούν την καταγγελία και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη θεωρώντας ότι θα απαλλαχθούν από την πληρωμή του εξωδίκου.

Πηγή – kathimerini.com.cy

Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα της στρογγυλής θεάς!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.