Με δύο ενδιαφέρον μοντέλα παρουσιάστηκε η Peugeot στο φετινό σαλόνι της Γενεύης. Ο λόγος για την First Edition του 508 και το Rifter, το νέο μικρό MPV της γαλλικής εταιρείας.

Το 508 First Edition θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό σε δώδεκα χώρες της Ευρώπης, ενώ μπορεί κανείς να δώσει την παραγγελία του μέσω διαδικτύου και να το παραλάβει τον Οκτώβριο. Διαθέτει μια δυναμική εμφάνιση αφού βασίζεται στην κορυφαία έκδοση GT της Peugeot. Το αμάξωμα του μπορεί να βαφτεί με τις αποχρώσεις “Dark Blue” και “Ultimate Red”, διαθέτει μαύρους τροχούς 19 ιντσών, ενώ είναι χαμηλότερο και έχει επιθετικότερη όψη και προφίλ. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί φυσικά η βραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία i-Cockpit, με το δερμάτινο τιμόνι μικρής διαμέτρου, το ψηφιακό πίνακα και τη μεγάλη κεντρική οθόνη των 10 ιντσών. Χάρη στο σύστημα “Night Vision” μπορεί να εντοπίζει ανθρώπους, ζώα και οχήματα που εμφανίζονται μπροστά του ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τροφοδοτείται από βενζινοκινητήρα PureTech 225 ίππων και από πετρελαιοκινητήρα BlueHDi 180 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο EAT8 οχτώ σχέσεων.

Το Peugeot Rifter, αντικαθιστά το γνωστό Partner. είναι το νέο μικρό MPV και είναι κτισμένο σε μια νέα πλατφόρμα της φίρμας. Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 4.4 και 4.75 μέτρων με 5 και 7 θέσεις αντίστοιχα. Βασικό χαρακτηριστικό του θα είναι η ευρυχωρία και η λειτουργικότητα με την κοντή έκδοση να προσφέρει ένα χώρο φόρτωσης 775 λίτρων και την μακριά έκδοση με πεσμένα τα πίσω καθίσματα η δυνατότητα φόρτωσης θα φθάνει τα 4.000 λίτρα. Η Peugeot θα προσφέρει το Rifter και με σύστημα τετρακίνησης ενώ οι κινητήρες του θα προέρχονται από την υπάρχουσα γκάμα της εταιρίας. Θα διαθέτει και την κορυφαία έκδοση GT Line ενώ θα συνοδεύεται και από όλα τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού όπως και από τα πιο σύγχρονα συστήματα infotainment του ομίλου.

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.