Το Ceed, ο εκπρόσωπος της Kia στη μικρομεσαία κατηγορία, με μια σύγχρονη σχεδίαση και πολλές τεχνολογικές καινοτομίες  ανανεώνεται και εκσυγχρονίζεται έτοιμο να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Στον εξωτερικό σχεδιασμό ξεχωρίζει η μπροστινή μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα και την χαμηλότερη μάσκα αλλά και τους τονισμένους θόλους των τροχών.

Ποιοτικά υλικά και εργονομία είναι τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού ακολουθώντας την ταυτότητα των καινούριων μοντέλων της μάρκας ενώ ξεχωρίζει η οθόνη αφής, η κεντρική κονσόλα που είναι στραμμένη προς τον οδηγό και οι μεταλλικές λεπτομέρειες.

Το νέο Ceed χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα K2 της Kia. Κάτι που του προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις φτάνοντας τα 4.270 χλστ. μήκος 1.800 χλστ. πλάτος και 1.447 χλστ. ύψος. Ίδιος αριθμός για το μήκος του μεταξονίου ενώ έχει μεγαλώσει το πορτ-παγκάζ φτάνοντας τα 395 λίτρα.

Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με σωρεία σύγχρονων τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας όπως: σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης για εμπρόσθια σύγκρουση και σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης. Επίσης, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Kia στην Ευρώπη θα υπάρχει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (Lane Follow Assist) που θα διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, το έξυπνο cruise control που μπορεί ακόμα και να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και το σύστημα αυτόματης στάθμευσης και πολλά ακόμα συστήματα.

Στα μηχανικά σύνολα του νέου Ceed θα υπάρχει ένας νέος κινητήρας πετρελαίου στα 1.6 λίτρα ο οποίος υπερκαλύπτει τις μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 115 και 136 ίππους. Στους βενζινοκινητήρες υπάρχει υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος 1.0 λίτρου με απόδοση 120 ίππων, ατμοσφαιρικός στα 1.4 λίτρα με 100 ίππους και νέος υπερτροφοδοτούμενος στα 1.4 λίτρα με 140 ίππους ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό των 1.6 λίτρων.

Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά ο υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης με του 140 ίππους και οι δύο προτάσεις πετρελαίου θα μπορούν να συνδυαστούν και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.