Βίντεο της ημέρας: Πλέον και οι ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ θα μπορούν να ντριφτάρουν

Το Ινστιτούτο Έρευνας της Toyota κατάφερε να κάνει το πρώτο ντριφτάρισμα με αυτόνομο όχημα. Ναι, ακούγεται περίεργο αλλά η Toyota τα κατάφερε! Ένα Supra μπορεί να εντοπίζει εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του και να τα αποφεύγει… ντριφτάροντας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της μάρκας, ο στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει τις προηγμένες τεχνολογίες για να ενισχύσει τις δυνατότητες των ανθρώπων και όχι να τις αντικαταστήσει, και αυτό για λόγους ασφαλείας.

Ο επικεφαλής του Ιντσιτούτου της Toyota ανάφερε, «Στόχος μας είναι να δώσουμε στους ανθρώπους τα αντανακλαστικά που έχουν οι επαγγελματίες οδηγοί, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους.»

Επίσης, ο επιστήμονας που δουλεύει στο project αυτό, Jonathan Goh, δήλωσε «Πάνω σε μια στροφή με γλιστερό οδόστρωμα, οι επαγγελματίες οδηγοί ίσως επιλέξουν να ντριφτάρουν το όχημα, κάτι που οι πλείστοι από εμάς δεν μπορούμε να κάνουμε. Τα αυτοκίνητα θα είναι προγραμματισμένα να μπορούν να εντοπίζουν εμπόδια και, ντριφτάροντας αυτόνομα, να τα αποφεύγουν.

Η Toyota θεωρεί πως αυτό το σύστημα θα κάνει την χρήση του αυτοκινήτου πιο ασφαλή. Άρα μην παραξενευτείτε να δείτε σε λίγο καιρό μια γιαγιούλα να ντριφτάρει καλύτερα από τον Keiichi Tsuchiya!

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

top 10: Επτά Ιαπωνικά μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τους

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.