autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!

Η συνταγή για drift είναι απλή: κίνηση πίσω, μπόλικοι ίπποι και ένας τρελός στο τιμόνι για να διατηρεί τον έλεγχο όταν το αυτοκίνητο είναι, τεχνικά μιλώντας, «εκτός ελέγχου». Μέσα από τις δεκαετίες απολαύσαμε πολλά αυτοκίνητα που έφεραν αυτή την συνταγή στο DNA τους, και σε αυτή τη λίστα θα δούμε δέκα από τα καλύτερα. Μπορεί το drifting να έχει να κάνει (ίσως) περισσότερο με τον οδηγό παρά με το αυτοκίνητο, αλλά χωρίς το κατάλληλο αμάξι η δουλειά δεν γίνεται σωστά.

10 – Nissan 370Z

Το Nissan 370z παραμένει ένα από καλύτερα σπορ αυτοκίνητα που κυκλοφόρησε η Ιαπωνία, μιας και η έκδοση παραγωγής της έφερε έναν πολύ σοβαρό V6 κινητήρα, με απόδοση 328 ίππων. Την φήμη του όμως, το 370z, την έχτισε στα διάφορα πρωταθλήματα της Formula Drift με διάφορους οδηγούς. Το μυστικό της; Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να δεχθεί εύκολα μετατροπές ενώ φέρει μια φοβερή ισορροπία πλαισίου  με αποτέλεσμα να μπορεί να φιλοξενήσει διάφορους κινητήρες! Το αποτέλεσμα είναι ένα μηχάνημα φτιαγμένο για δουλειά στις πίστες! 

Δείτε το επόμενο

9 BMW M3 (E36)

Ένα αυτοκίνητο με όνομα σχεδόν συνώνυμο με το drift και φτιαγμένο στην εντέλεια με κλασσική γερμανική προσοχή στην λεπτομέρεια. Και δεν αποτελεί έκπληξη η πρόσθεση της στην λίστα αυτή, αντιθέτως, επιβαλλόταν να την βάλουμε εδώ λόγω του ότι το μοντέλο αυτό αψηφά τον χρόνο! Μπορεί να είναι σχεδόν τριάντα χρόνων μοντέλο ωστόσο το γνήσιο DNA της είναι επίκαιρο ακόμη και σήμερα, με άψογη κατανομή βάρους, χαμηλό κέντρο βάρους και ένα διαφορικό που αντέχει στην κακομεταχείριση που χρειάζεται το drift. Πακέτο, και ο εξακύλινδρος κάτω από το κάλυμμα για να ολοκληρωθεί ίσως το καλύτερο μοντέλο M της BMW.

Δείτε το επόμενο

8 Nissan 240SX S14

Τα συμπαγή ιαπωνικά μοντέλα κατασκευάζονται με πολύ αποτελεσματική κατανομή βάρους και είναι επίσης εξαιρετικά φιλικά στις μετατροπές, έτσι είναι ιδιαίτερα ποθητά για τους drifters. Το 240 SX, ωστόσο, έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει με το μεγάλο κάλυμμα του κινητήρα του να μπορεί να φιλοξενεί πολλές αναβαθμίσεις. Έχει επίσης μια πολύ επιθυμητή αναλογία ισχύος προς βάρος με το μικρό του μέγεθος. Το 240 SX έχει τόσες πολλές δυνατότητες για drifting που σχεδόν κάθε οδηγός στα πρωταθλήματα Formula Drift πέρασε πίσω από το τιμόνι αυτού του μοντέλου.

Δείτε το επόμενο

7 Ford Mustang

Το Ford Mustang είναι αναμφίβολα η μεγάλη αγάπη της Αμερικής πάνω σε τέσσερις τροχούς, ενώ έχει και μια πλούσια ιστορία. Σχεδόν όλα τα μοντέλα από τις πρώτες ημέρες παραγωγής έως σήμερα λατρεύονται σε όλο τον κόσμο. Αυτή η λατρεία υποστηρίζεται από σταθερές εμφανίσεις στις πίστες του κόσμου. Με μπόλικη «ακατέργαστη» ισχύ, συνδεδεμένη με ένα απλό χειροκίνητο κιβώτιο και (εννοείται) κίνηση στους πίσω τροχούς, την καθιστούν σαν ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα για drift στον κόσμο.

Δείτε το επόμενο

6 Mazda MX-5 (Miata)

Ακόμη ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο σε αυτήν τη λίστα, υπογραμμίζοντας την ικανότητα της Ιαπωνίας να παράγει αυτοκίνητα που είναι φτιαγμένα για drift από το εργοστάσιο! Το MX-5 είναι ένα άλλο όχημα που αψηφά το χρόνο και εξακολουθεί να είναι υπερβολικά πολύτιμο στους κύκλους του drift. Η αρχική του κυκλοφορία ήταν το 1989, αλλά πολλοί drifters εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν ευρέως σε όλους τους μεγάλους αγώνες drift στον κόσμο. Είναι ένα από τα πιο προσιτά σπορ αυτοκίνητα στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και εξαιρετικά φιλικό με τις μετατροπές.

Δείτε το επόμενο

5 Toyota Supra

Ακριβώς όπως πολλά άλλα αυτοκίνητα σε αυτήν τη λίστα, το Toyota Supra σταματάει το πλήρωμα του χρόνου και παραμένει επίκαιρο σήμερα. Η πιο περιζήτητη έκδοση drift, το A80, παρουσιάστηκε στη δεκαετία του 1990, αλλά εξακολουθεί να έχει απίστευτη αξία ακόμη και σήμερα. Το μικρό πλαίσιο του Supra έρχεται με έναν τεράστιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα έξι κυλίνδρων στην σειρά.. τον γνωστό σε όλους 2JZ! Ο θρύλος του Supra (του αυθεντικού) καλά κρατεί, ενώ ήταν (μαζί με το Skyline) από τις πρώτες μετατροπές που άγγιζαν τους 1000 ίππους πολύ πιο πριν οποιανδήποτε Veyron. Οπόταν και στο drift μια χαρά τα βρίσκει!

Δείτε το επόμενο

4 Chevrolet Corvette C6

Η συνταγή μιας Corvette είναι απλή: ένα γρήγορο, συμπαγές, ισχυρό και ευέλικτο αυτοκίνητο. Με βάση το σχέδιο της C6, μπορεί κανείς να πει ότι το όχημα είναι δύσκολο στον έλεγχο έξω στην πίστα. Είναι επίσης ένα από τα πιο «έτοιμα» οχήματα σε αυτήν τη λίστα, έτοιμα για drift μόλις φύγουν από την αντιπροσωπεία. Η Corvette συνοψίζει τη φράση «μικρό και ισχυρό» με απόδοση 400 ίππων, ενώ έχει εξαιρετικό χειρισμό και μετάδοση οπόταν το μόνο που χρειάζεται είναι ένα οδηγό!

Δείτε το επόμενο

3 Lexus IS300

Όπως ονομάζεται στους αγωνιστικούς κύκλους στη μητρική Ιαπωνία, το Altezza είναι πιθανώς το μόνο αυτοκίνητο σε αυτήν τη λίστα με χαμηλότερη αναλογία ισχύος προς βάρος. Το όχημα, ωστόσο, αντισταθμίζει αυτό το μειονέκτημα επειδή είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Ένα από τα άλλα πλεονεκτήματα του Lexus IS300 είναι ότι είναι αρκετά προσιτό και άμεσα διαθέσιμο, καθιστώντας το ένα από τα πιο «εύκολα» αυτοκίνητα για να μετατρέψετε σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο για drift. Είναι λίγο βαρύ, αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα!

Δείτε το επόμενο

2 Nissan Skyline

Το DNA των αυτοκινήτων της Nissan ως τρομερά αυτοκίνητα για μετατροπές είναι μέρος της αυτοκινητιστικής ιστορίας της γης! Με τρία αυτοκίνητα της Nissan να μπαίνουν σε αυτή τη λίστα, είναι προφανές ότι η εταιρεία ξέρει πώς να φτιάξει ένα καλά ισορροπημένο σασί ιδανικό για αγώνες δρόμου. Εκτός από το εξαιρετικό πλαίσιο και την προσαρμόσιμη φύση, το Skyline είναι επίσης εξοπλισμένο με έναν ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα έξι κυλίνδρων.. τον θρυλικό RB26! Το ομοιόμορφα κατανεμημένο βάρος αυτού του αυτοκινήτου και οι εξαιρετικές δυνατότητες χειρισμού του το καθιστούν ένα ημίθεο του drift.

Δείτε το επόμενο

1 Mazda RX-7

Για ένα coupe της δεκαετίας του ’90, το Mazda RX-7 έχει ακόμη «πέραση» στις πίστες του κόσμου και στους αγώνες ταχύτητας. Η απόδοση του RX-7 στην πίστα είναι θρυλική και η τελευταία γενιά του οχήματος είναι πρακτικά μια premium μάρκα με αρκετά μεγάλες τιμές στην αγορά.. Το RX-7 τροφοδοτείται από έναν rotary κινητήρα twin-turbo που αποδίδει 276 ίππους και ένα πολύ καλά ισορροπημένο πλαίσιο, το RX-7 είναι μια σταθερή επιλογή για drifters.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Exit mobile version