Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία!

Απόδοση, αντοχή και αξιοπιστία. Αυτό είναι το τρίπτυχο των ιαπωνικών κινητήρων και εμείς ξεχωρίζουμε μόλις οκτώ που έχουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω στη σύγχρονη ιστορία του αυτοκινήτου. Τοποθετημένοι σε εμβληματικά μοντέλα μας χάρισαν – και φυσικά μας χαρίζουν ακόμα – εντυπωσιακές στιγμές επιδόσεων και αδρεναλίνης (και φυσικά μοναδικό ήχο). Είτε πρόκειται για καθημερινή χρήση, είτε για πίστα, είτε για… το Σαββατοκύριακο, αυτοί οι κινητήρες γράφουν ιστορία…

8 Mitsubishi 4G63T

TOMMI MAKINENΟ Mitsubishi 4G63 είναι μια έκδοση δυο λίτρων του κινητήρα Sirius. Αυτοί οι κινητήρες εγκαταστάθηκαν στα περισσότερα κουπέ της Mitsubishi, συμπεριλαμβανομένων των Lancer, Eclipse, Galant και πολλών άλλων. Ο 4G63T είναι μια υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του 4G63, έχοντας τροφοδοτήσει τις συμμετοχές της Mitsubishi στα Πρωταθλήματα Ράλι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αυτοκίνητα JDM όπως οι εκδόσεις WRC των Lancer WRC04, Lancer Evolution, Mitsubishi Galant VR-4 και Carisma GT τροφοδοτούνταν όλα από διάφορες μορφές αυτού του κινητήρα. Η ισχύς ενός τυπικού 4G63T σε ένα Lancer Evolution του 2003 είναι 271 ίπποι στις 6500 rpm και 370 Nm ροπής στις 3500 στροφές.

7 Honda K20A

honda civic ep3 type r k20aΟ K20 συγκαταλέγεται στους πιο αξιόπιστους κινητήρες Honda σε αυτή τη λίστα. Σχεδιάστηκε για ανθεκτικότητα και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται και για αγωνιστική χρήση. Η βελτιωμένη έκδοση K20A χρησιμοποιήθηκε στο Honda Accord και στο Civic Type R σε αρκετές περιπτώσεις. Παράγει περίπου 220 ίππους και 203 Nm ροπής.

Δείτε τα επόμενα

mazda rx7