Renault Clio: Τριάντα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά

Το 1990 ήταν η χρονιά στην οποία το Renault Clio έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά.

Renault ClioΜέσα στα είκοσι χρόνια που πέρασαν το μοντέλο βρίσκεται ήδη στην πέμπτη του γενιά με περισσότερες από 15 εκατομμύρια πωλήσεις, παίρνοντας έτσι τον τίτλο του Best Seller της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένα μοντέλο που ενσαρκώνει με απόλυτη επιτυχία την υπογραφή της μάρκας «Passion for Life, Πάθος για Ζωή» αφού με την πάροδο των χρόνων, το Clio κατάφερε να διατηρήσει το DNA που του χάρισε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αποτέλεσμα οι σωρεία διακρίσεων αλλά και οι πρωτιές στο χώρο των πωλήσεων, όχι μόνο της κατηγορίας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της RENAULT

Η πέμπτη γενιά του Clio, που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του και στην Κυπριακή αγορά, ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο όχι μόνο για τη Renault αλλά και για την κατηγορία γενικότερα.  Πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού και κορυφαία τεχνολογία, η καινοτόμα πλήρως υβριδική E-TECH τεχνολογία, φέρνει νέα δεδομένα στην καθημερινότητα, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες μετακίνησης ακόμα περισσότερων οδηγών, χάρη στην ασυναγώνιστη ευελιξία και προσαρμοστικότητά του.

Renault CLIO I (1990-1999)Η ιστορία ξεκινά το 1990 με την πρώτη γενιά του Clio το οποίο παρουσιάστηκε σαν ο αντικαταστάτης του θρυλικού Renault 5. Ήταν η εποχή που η γαλλική εταιρεία επανέφερε τα ονόματα αντί τους αριθμούς στα μοντέλα της. Παρουσιάστηκε σαν ένα «ευέλικτο μικρό αυτοκίνητο και αμέσως έγινε best seller στη Γαλλία, κερδίζοντας και τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Renault CLIO 2 (1998-2005)Το 1998 κάνει την εμφάνιση η δεύτερη γενιά του Clio με κύρια χαρακτηριστικά τους μεγαλύτερους χώρους και ένα ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας για την εποχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αυτοκίνητα των οδηγών της F1

Επίσης στη δεύτερη του γενιά, το Clio ήταν για πρώτη φορά διαθέσιμο σε έκδοση R.S.,  με κινητήρα V6, τοποθετημένο στον πίσω άξονα!

2005 και το Clio περνά στην τρίτη του γενιά που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία και μήκους σχεδόν στα τέσσερα μέτρα και εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας από μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Έγινε το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που αξιολογήθηκε με 5 αστέρια στα τεστ πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP κερδίζοντας και πάλι τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Renault CLIO IV (2013-2019)Το 2012 παρουσιάζεται η τέταρτη γενιά του Clio το οποίο ήταν το πρώτο μοντέλο που εισήγαγε τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Renault σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της. Ο εξοπλισμός ήταν ακόμα πιο πλούσιος, με χαρακτηριστικά στοιχεία όπως το σύστημα infotainment R-LINK και το σύστημα αυτόνομου παρκαρίσματος (Easy Park Assist). Παράλληλα, ήταν ένα μοντέλο με μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης, κάτι επαναστατικό για την κατηγορία.

Renault ClioΦέτος κάνει την εμφάνιση της η πέμπτη γενιά του Renault Clio. Το μοντέλο κατάφερε μόλις σε λίγους μήνες, όχι μόνο να πάρει την πρώτη θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας του αλλά και να ανέβει στη ψηλότερη θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Παράλληλα, συνεχίζοντας την παράδοση Renault, κέρδισε τη διάκριση του Best in Class μοντέλου στην κατηγορία του, στις δοκιμές ασφαλείας του Euro NCAP, έχοντας αποσπάσει την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων, επιτυγχάνοντας κορυφαίες βαθμολογίες σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης. Μοντέλο που όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καθόλα επιτυχημένη πορεία των προκατόχων του.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.