Πετάει η Hyundai… στην κυριολεξία!

Οι Αστικές εναέριες μεταφορές (Urban Air Mobility) άρχισαν να κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις και η Hyundai έχει ήδη επενδύσει σε αυτές. Η κορεάτικη φίρμα έχει  παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ιπτάμενο όχημα που χρησιμοποιείται για μετακινήσεις σε μεγαλουπόλεις.

Hyundai Cyprus ctc automotive Urban Air MobilityΠριν από δύο χρόνια παρουσίασε ένα ηλεκτροκίνητο, με επαναφόρτιση σε επτά λεπτά και μπορούσε να πετάει σε υψόμετρο 300 έως 600 μέτρων πάνω από το έδαφος. Η αυτονομία του έφτανε τα 100 χλμ., ενώ ανέπτυσσε ι μέγιστη ταχύτητα στα 290 χλμ./ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HYUNDAI

Τώρα όμως η Hyundai κάνει ένα βήμα παραπέρα και στρέφεται προς την υδρογονοκίνηση για τις Αστικές Εναέριες Μεταφορές. Έχει εξελίξει την τεχνολογία κυψελών καυσίμων στα αυτοκίνητα της και πιστεύει ότι αυτή είναι η βασική τεχνολογία που θα υποστηρίξει το στόχο της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050. Παράλληλα η υδρογονοκίνηση εξασφαλίζει χαμηλό επίπεδο θορύβου, μηδενικές εκπομπές ρύπων και μεγάλη αυτονομία. Η μάρκα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Rolls-Royce θέτοντας πέντε στρατηγικούς στόχους.Hyundai Cyprus ctc automotive Urban Air Mobility

Την ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης που βασίζονται σε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ως πηγή ενέργειας για τις πλατφόρμες RAM της Hyundai. Την εξέλιξη τεχνολογιών για το τμήμα αεροπορίας της Hyundai. Την εκβιομηχάνιση συστημάτων ισχύος και πρόωσης της Rolls-Royce για την αγορά των Αστικών Εναέριων Μεταφορών. Το λανσάρισμα στην αγορά των Αστικών Εναέριων Μεταφορών ενός κοινού συστήματος ηλεκτρικής πρόωσης κυψελών καυσίμου. Τέλος, τη δημιουργία από κοινού μέχρι το 2025 ενός ηλεκτρικού αστικού αεροσκάφους με κυψέλες καυσίμου.

TOP 10: Tα γρηγορότερα υβριδικά supercars

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.