Ηλεκτρικό από τη Ρωσία με μόλις 6.350 ευρώ

Ένα φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης έρχεται από τη Ρωσία.

Πρόκειται για το Zetta με την παραγωγή του να ξεκινά περί τα τέλη αυτής της χρονιάς και τιμή – όπως ανακοινώθηκε – στα 6.350 ευρώ. Η πρώτη έκδοση που θα περάσει στην αγορά θα διαθέτει αυτονομία της τάξης των 180 χιλιομέτρων ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις του που θα προσφέρουν περισσότερη αυτονομία κίνησης, με τη φόρτιση να γίνεται σε οποιουδήποτε είδους πρίζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  Την πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Michael Schumacher

H παραγωγή του αναμένεται να είναι 15.000 μονάδες το χρόνο με τα 2/3 της να προορίζονται για εξαγωγές και θα κατασκευάζεται από΄την εταιρία REMC (Russian Engineering and Manufacturing Company), φυσικά με κρατική εμπλοκή.

Zetta REMC (Russian Engineering and Manufacturing Company)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:   7 αυτοκίνητα με μηχανή BMW που δεν φανταζόσασταν

Το Zetta θα διαθέτει συνολικά τέσσερις μικρούς ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους μέσα στους τροχούς, που του χαρίζουν ισχύ 97 ίππων ενώ η ενέργεια που απαιτείται αποθηκεύεται σε μπαταρία χωρητικότητας 10 kW. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία.

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.