Ηλεκτρικό από τη Ρωσία με μόλις 6.350 ευρώ

Ένα φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης έρχεται από τη Ρωσία.

Πρόκειται για το Zetta με την παραγωγή του να ξεκινά περί τα τέλη αυτής της χρονιάς και τιμή – όπως ανακοινώθηκε – στα 6.350 ευρώ. Η πρώτη έκδοση που θα περάσει στην αγορά θα διαθέτει αυτονομία της τάξης των 180 χιλιομέτρων ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις του που θα προσφέρουν περισσότερη αυτονομία κίνησης, με τη φόρτιση να γίνεται σε οποιουδήποτε είδους πρίζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  Την πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Michael Schumacher

H παραγωγή του αναμένεται να είναι 15.000 μονάδες το χρόνο με τα 2/3 της να προορίζονται για εξαγωγές και θα κατασκευάζεται από΄την εταιρία REMC (Russian Engineering and Manufacturing Company), φυσικά με κρατική εμπλοκή.

Zetta REMC (Russian Engineering and Manufacturing Company)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:   7 αυτοκίνητα με μηχανή BMW που δεν φανταζόσασταν

Το Zetta θα διαθέτει συνολικά τέσσερις μικρούς ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους μέσα στους τροχούς, που του χαρίζουν ισχύ 97 ίππων ενώ η ενέργεια που απαιτείται αποθηκεύεται σε μπαταρία χωρητικότητας 10 kW. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία.

 

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.