Η Toyota και η Nissan θα ζητήσουν αποζημίωση από τη Βρετανία για το Brexit

Βάσει δημοσιεύματος του Reuters, η Toyota και η Nissan θα ζητήσουν αποζημίωση από τη Βρετανία εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν συμφωνήσει για εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε τη Δευτέρα η οικονομική εφημερίδα Nikkei.

nissan toyota brexitΟι Ιαπωνικές εταιρείες ετοιμάζονται για φόρο της τάξης του 10% για αυτοκίνητα που εξάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την ΕΕ και απαιτούν από την κυβέρνηση να πληρώσει επιπλέον κόστος, ανέφερε η Nikkei τη Δευτέρα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε την Κυριακή ότι δεν επιθυμεί ιδιαίτερα να λήξει μια μεταβατική περίοδος του Brexit χωρίς να υπάρξει νέα εμπορική συμφωνία, αλλά ότι η Βρετανία θα μπορούσε να ζήσει με ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Τα στελέχη της Nissan και της Toyota δεν έκαναν κανένα άμεσο σχόλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

nissan toyota brexitΗ Toyota κατασκευάζει τα μοντέλα Corolla και Suzuki Swace στο εργοστάσιό της στο Burnaston, στην κεντρική Αγγλία, και κινητήρες σε εργοστάσιο στην Ουαλία. Η Nissan λειτουργεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας στο Sunderland της βορειοανατολικής Αγγλίας. Η παραγωγή του εργοστασίου περιλαμβάνει τα μοντέλα Qashqai, Juke και Leaf. Η Honda κατασκευάζει επίσης το Civic στο Swindon, κοντά στο Λονδίνο, αλλά η εταιρεία κλείνει το εργοστάσιο τον επόμενο χρόνο.
Το εργοστάσιο της θα ήταν «μη βιώσιμο» εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς εμπορική συμφωνία, δήλωσε ο Nissan τον Ιούνιο. Η Ευρώπη και η αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο μήνα δήλωσαν ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα κοστίσει στον κλάδο 110 δισεκατομμύρια ευρώ σε χαμένο εμπόριο τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Οι Βρετανοί και οι διαπραγματευτές της ΕΕ ξεκίνησαν τη Δευτέρα περίοδο δύο εβδομάδων εντατικών συνομιλιών για τη συμφωνία. Εάν οι δύο πλευρές δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία έως το τέλος του έτους, η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της ΕΕ στις 31 Δεκεμβρίου χωρίς να υπάρξει εμπορική συμφωνία.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.