Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Θρυλικά σπορ αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά μέσα στην ιστορία, ωστόσο υπάρχουν και αυτά που δεν είναι όσο γνωστά! Σίγουρα κάποια από αυτά θα τα ξέρετε (ξεχωριστή πάστα οι petrolheads!), ωστόσο είμαστε σίγουροι πως θα αναγνωρίσετε πολλά από αυτά βλέποντας την παρακάτω!

1. Alfa Romeo SZ

Alfa Romeo SZΑν είσαι Alfisti δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για αυτούς όμως που δεν είναι τόσο μυημένοι στη ιστορία της Alfa Romeo, σίγουρα κοιτάζουν κάπως περίεργα το μοντέλο αυτό και την, ακόμη και σήμερα, εξωφρενική του μπροστινή όψη! Και που να το ακούσετε ακόμα. O εξαιρετικός V6 που σχεδίασε ο Giuseppe Busso, με χωρητικότητα τριών λίτρων, ακουγόταν άψογος, ενώ χάριζε στον οδηγό 240 ίππους. Με διαφορικό, κιβώτιο στο πίσω μέρος, αναρτήσεις De Dion και συντελεστή οπισθέλκουσας 0.30 (ναι, ήταν αεροδυναμικό!)  το «Τέρας» όπως ονομαζόταν, ήταν ένα ποίημα στον δρόμο, όσο έντονος και αν ήταν ο σχεδιασμός του οίκου Zagato.

Δείτε το επόμενο

Porsche 968

1
2
3
4
5
6
7
8
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.