Έχασε τη μάχη με τον Covid-19 ο πρώην CEO της Toyota Ευρώπης, Dr. Johan van Zyl

Ο πρώην Πρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Dr Johan van Zyl άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Πρετόρια, στη Νότια Αφρική ύστερα από επιπλοκές από τον Covid-19. Το θάνατο του ανακοίνωσε η Toyota με ανακοίνωση της στα ΜΜΕ.

petros soutzis ceo toyota Dr Van ZylΟ 63χρονος Dr Van Zyl ξεκίνησε την καριέρα του στην Toyota το 1993, ως Διευθυντής Πωλήσεων και Δικτύου στη Νότια Αφρική. Το 2002 προήχθη στη θέση του Προέδρου της μάρκας στη χώρα (TSA).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εννέα χρόνια φυλάκιση για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Το 2013 τοποθετήθηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota σε όλη την αφρικανική ήπειρο. Δύο χρόνια αργότερα, το 2015, έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Toyota Ευρώπης (ΤΜΕ). Αποχώρησε από την ΤΜΕ στα τέλη Μαρτίου και επέστρεψε στην Νότια Αφρική, διατηρώντας τη θέση του Προέδρου της TSA (Toyota South Africa).

Ceo toyota Dr Van ZylΜε τον Dr Van Zyl είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε στο τελευταίο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 όταν κατείχε τη θέση του CEO της Toyota Ευρώπης. Ήταν ο άνθρωπος που έφερε την ευθύνη για την επιτυχημένη πορεία της Toyota μέσα στο καθόλα δύσκολο και ευμετάβλητο περιβάλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.