Εννέα χρόνια φυλάκιση για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε σήμερα 51χρονος, για την πρόκληση θανατηφόρας τροχαίας σύγκρουσης, που συνέβη τον Νοέμβριο, 2019, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, με θύμα τον Παναγιώτη Χριστοφόρου, ηλικίας 27 ετών, από τη Λεμεσό.

Εξετάζοντας το σύνολο της μαρτυρίας που παρουσιάστηκε ενώπιον του από την Κατηγορούσα Αρχή, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού έκρινε ένοχο τον 51χρονο κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης διάρκειας εννέα χρόνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Πέτρος Σουζτιής: Οδηγούμε το Opel Mokka 1.2 Pure Tech 130

ημαντική για την απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου ήταν και η εξειδικευμένη μαρτυρία μέλους της Αστυνομίας που αποδείκνυε τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία οδηγούσε το όχημά του ο 51χρονος κατά την τροχαία σύγκρουση, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα και την αμέλεια από μέρους του.

Η απόφαση για ποινική δίωξη του 51χρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είχε ληφθεί μετά από αξιολόγηση του συνόλου της μαρτυρίας που είχε εξασφαλιστεί κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Τροχαία Λεμεσού σε συνεργασία και με το ΤΑΕ Λεμεσού.

Η θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση συνέβη στις 28 Νοεμβρίου, 2019, λίγο πριν τις 1.00π.μ., σε σημείο του αυτοκινητόδρομου πριν την έξοδο Μουταγιάκας, όπου το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος προσέκρουσε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Παναγιώτης Χριστοφόρου. Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο Γενικό Νοσοκομείο είχε μεταφερθεί και ο 51χρονος, που όπως διαπιστώθηκε έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματός του και κάταγμα σπονδύλου.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.