«Σπάει» τα ρολόγια στη Suzuka το νέο Civic Type R

Το Civic Type R επόμενης γενιάς της Honda σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο με κίνηση μπροστά στη παγκοσμίου φήμης πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία. Το νέο Type R γύρισε την πίστα των 5,8 χλμ σε 02:23,120 δευτερόλεπτα, σχεδόν 9 δέκατα (0,873) γρηγορότερα από τον προκάτοχό του, το Honda Civic Type R Limited Edition 2021.

HONDA CIVIC TYPE R SETS NEW LAP RECORD AT SUZUKA CIRCUIT honda cyprus galatariotis motorsΟ νέος χρόνος αναφοράς επετεύχθη κατά την τελική αξιολόγηση εξέλιξης του νέου μοντέλου στις 15 Μαρτίου 2022. Το ολοκαίνουργιο Civic Type R είναι το πιο πρόσφατο όχημα επιδόσεων που αποδείχθηκε στην εμβληματική Suzuka International Racing Course, διάσημη για τις στροφές S υψηλής ταχύτητας και τις άλλες θρυλικές τις στροφές. Η πίστα, που συχνά περιγράφεται ως μία από τις σημαντικότερες πίστες στον κόσμο, είναι ένα κέντρο δοκιμών για τα αυτοκίνητα επιδόσεων της Honda από το 1962 και φιλοξενεί το Ιαπωνικό Grand Prix της Formula 1 από το 1987, εκτός από δύο χρονιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HONDA

HONDA CIVIC TYPE R SETS NEW LAP RECORD AT SUZUKA CIRCUIT honda cyprus galatariotis motors

Το προηγούμενο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς στη Suzuka ήταν στα 02:23,993 και σημειώθηκε από ένα Civic Type R Limited Edition τον Φεβρουάριο του 2020. Πριν από αυτό, η δέκατη γενιά Civic Type R GT της Honda έσπασε το ρεκόρ γύρου με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς το Nürburgring Nordschleife το 2017 με χρόνο γύρου 7 λεπτά και 43,8 δευτερόλεπτα. Μια έκδοση παραγωγής του Civic Type R GT συνέχισε να καταρρίπτει τα ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής με κίνηση στους εμπρός τροχούς σε πέντε θρυλικές ευρωπαϊκές πίστες.HONDA CIVIC TYPE R SETS NEW LAP RECORD AT SUZUKA CIRCUIT honda cyprus galatariotis motors

Η Honda Motor Co. ανακοίνωσε ότι περισσότερες πληροφορίες για το ολοκαίνουργιο Civic Type R θα κοινοποιηθούν πριν από την κυκλοφορία του αργότερα το 2022.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK