Περιορισμένη έκδοση για το Audi R8 «green hell Edition»

Το Audi R8 LMS έχει σημειώσει πέντε νίκες από το 2012 στις 24 ώρες του Nürburgring – την «πράσινη κόλαση» -, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο δύσκολες και πιο απαιτητικές πίστες στον κόσμο.

Audi R8 «green hell Edition»Η Audi Sport GmbH, θέλοντας να τιμήσει τις επιτυχίες αυτού του μοντέλου, παρουσιάζει μια περιορισμένη ειδική έκδοση του σπορ αυτοκινήτου στον φετινό αγώνα στο Nürburgring. Αυτό είναι το R8 Green Hell Edition.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της AUDI

«Το όνομα της Audi είναι συνώνυμο με τις υψηλές επιδόσεις, τόσο σε μοντέλα παραγωγής όσο και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό», δηλώνει ο Julius Seebach, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH. «Το μοντέλο R8 green hell βασίζεται πάνω στις αγωνιστικές του ρίζες, ενώ αποτίνει φόρο τιμής στις θρυλικές μας νίκες στο Nürburgring.». Ο δυο-φορές νικητής του αγώνα, Frank Stippler, γνωρίζει καλύτερα την «πράσινη κόλαση» και έχει στενούς δεσμούς με το R8. Κέρδισε το 24 ώρες του Nürburgring με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο GT3 ενώ συμμετείχε από την αρχή στις δοκιμές της πρώτης γενιάς του Audi R8 LMS, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2009. Εκτός από τις ικανότητές του ως οδηγός, συνέβαλε επίσης και με την τεχνική του εμπειρία. Από τότε, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς την ανάπτυξη αγωνιστικών αυτοκινήτων πελατών και ακόμη και σπορ οδικών μοντέλων χωρίς αυτόν.
Audi R8 «green hell Edition»
Η παραγωγή του Audi R8 green hell edition θα περιοριστεί στα 50 μόλις μοντέλα και φυσικά το κάθε ένα θα είναι αριθμημένο. Εξωτερικά, όπως λέει και το όνομα της έκδοσης, το αυτοκίνητα θα είναι χρώματος Tioman green, ωστόσο οι πελάτες θα έχουν και τις επιλογές ακόμη δυο χρωματισμών, Daytona gray και mythos black. Η ειδική αυτή έκδοση θα είναι γεμάτη από λεπτομέρειες που θα το κάνουν να ξεχωρίζει στο δρόμο από κάθε οπτική γωνία.
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V10 απόδοσης 620 ίππων που κατανέμει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω του κιβωτίου S tronic επτά σχέσεων. Από στάση, το R8 green hell, θα αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3.1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει τα 331 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Και όμως… αυτά τα έξι αυτοκίνητα διαθέτουν κινητήρες Ferrari!

Audi R8 LMSΜε την κυκλοφορία αυτής της έκδοσης, η Audi θέλει να γιορτάσει τις τεράστιες επιτυχίες του Audi R8 LMS, ειδικά στην κατηγορία GT3 που, από το 2009, κατάφερε να πετύχει 13 συνολικά νίκες, στις 24 ώρες σε Dubai, Spa, Zolder και φυσικά, στο Nürburgring.