Οι οδηγοί της Alfa Romeo στη Formula 1 τιμούν το ιστορικό λογότυπο «GTA»

Την Κυριακή 28 Μαρτίου, ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2021 στο Bahrain International Circuit. Οι οδηγοί της Alfa Romeo θα φέρουν πλέον στις αγωνιστικές τους στολές τα θρυλικά ονόματα GTA  ο Kimi Räikkönen και GTAm ο Antonio Giovinazzi, τιμώντας τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής στην ιστορία της μάρκας.

Giulia GTAm, Antonio Giovinazzi and Kimi RäikkönenΤο ιστορικό λογότυπο “GTA”, ενσαρκώνει όλη τη φιλοσοφία της Alfa Romeo, ενώ η σύγχρονη εκδοχή του έχει επωφεληθεί και από την τεχνική συνεργασία με την Sauber Engineering.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της ALFA ROMEO

Giulia GTAm, Antonio Giovinazzi and Kimi RäikkönenΟι αγώνες βρίσκονται βαθιά χαραγμένοι στο DNA της Alfa Romeo. Η Ιταλική μάρκα, εκτός των άλλων έχει κατακτήσει και την πρώτη νίκη στην ιστορία της Formula 1, με τον Nino Farina να κερδίζει στο τιμόνι της Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 “Alfetta” το Grand Prix του Silverstone το 1950. Στο τιμόνι της C41 για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, που αποκαλύφθηκε στη Βαρσοβία το Φεβρουάριο, θα βρεθούν οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, οι οποίοι στις αγωνιστικές τους φόρμες θα φέρουν τα ακρωνύμια GTA και GTAm, τιμώντας τα νέα μοντέλα που αντλούν έμπνευση από τη θρυλική Gran Turismo Alleggerita του 1965.

Giulia GTAm, Antonio Giovinazzi and Kimi RäikkönenH σύγχρονη Giulia GTA, έχει επωφεληθεί από τη συνεργασία της Alfa Romeo με την Sauber Engineering, ιδιαίτερα στα αεροδυναμικά στοιχεία από ανθρακονήματα, όπως είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, ο διαχύτης και βεβαίως οι πίσω αεροτομές των GTA και GTAm. Παράλληλα οι δύο οδηγοί συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη των GTA/GTAm συμμετέχοντας σε δοκιμές στο κέντρο εξέλιξης της μάρκας στο Balocco.

Top 10: Τα 5 πιο περίεργα "extras" αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν ποτέΟι Räikkönen και Giovinazzi εστίασαν σε λύσεις που αφορούν την αεροδυναμική και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αναλύοντας σε βάθος τις αλλαγές και τροφοδοτώντας με πολύτιμες πληροφορίες τους μηχανικούς.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.