Παγκόσμια πρεμιέρα για την Porsche Taycan Cross Turismo

Μέσα από μια ψηφιακή παρουσίαση, η Porsche παρουσίασε τη νέα Taycan Cross Turismo η οποία θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι. Ο Γερμανός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων με την προσθήκη αυτής της καθόλα εντυπωσιακής έκδοσης εκτός δρόμου, δίδοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στο όραμα του για βιώσιμη κινητικότητα.

PORSCHE TAYCAN CROSS TURISMOΌπως και το σπορ σαλούν Taycan, το Taycan Cross Turismo επωφελείται από μια καινοτόμο ηλεκτρική μονάδα ισχύος. Το νέο πλαίσιο υψηλής τεχνολογίας με κίνηση σε όλους τους τροχούς και προσαρμόσιμη αερανάρτηση εξασφαλίζει επίσης ασυναγώνιστη δυναμική εκτός δρόμου. Έως και σαράντα επτά χιλιοστά περισσότερος χώρος για επιβάτες στα πίσω καθισμάτων και χωρητικότητα φορτίου άνω των 1.200 λίτρων, μέσω της μεγάλης πίσω πόρτας, καθιστούν το Cross Turismo ένα πραγματικό all-rounder, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

PORSCHE TAYCAN CROSS TURISMO«Το 2019, στείλαμε ένα σημαντικό μήνυμα με το ντεμπούτο του πρώτου μας ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου», δήλωσε ο Oliver Blume Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG, στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Taycan Cross Turismo. «Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως πρωτοπόρους της βιώσιμης κινητικότητας. Έως το 2025, τα μισά από τα νέα οχήματα που θα παραδώσουμε θα είναι και ηλεκτροκίνητα – είτε πλήρως ηλεκτρικό είτε plug-in υβριδικό. Το 2020, ένα στα τρία οχήματα που παραδώσαμε στην Ευρώπη είχε ηλεκτρικό κινητήρα. Το μέλλον ανήκει στην ηλεκτρική κινητικότητα. Με το Taycan Cross Turismo, κάνουμε ένα άλλο σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.»

PORSCHE TAYCAN CROSS TURISMOΣυνολικά τέσσερα μοντέλα της Taycan Cross Turismo θα είναι άμεσα διαθέσιμα κατά την κυκλοφορία της στην αγορά. Το Performance Battery Plus, που έχει συνολική χωρητικότητα 93,4 kWh, είναι πάντα μέρος του βασικού εξοπλισμού. Η γκάμα μοντέλων περιλαμβάνει:

Taycan 4 Cross Turismo: 280 kW (380 PS, 0-100 σε 5,1, αυτονομία 389–456 km

Taycan 4S Cross Turismo: 360 kW (490 PS, 0-100 σε 4,1, αυτονομία 388–452 km

Taycan Turbo Cross Turismo: 460 kW (625 PS, 0-100 σε 3,3, αυτονομία 395–452 km

Taycan Turbo S Cross Turismo:460 kW (625 PS, 0-100 σε 2,9 αυτονομία 388–419 km

PORSCHE TAYCAN CROSS TURISMOΤο σασί υψηλής τεχνολογίας με τετρακίνηση και η αερανάρτηση διατίθενται στο βασικό εξοπλισμό και στα τέσσερα μοντέλα. Το προαιρετικό πακέτο εκτός δρόμου αυξάνει την απόσταση από το έδαφος έως και 30 mm. Αυτό σημαίνει ότι το Cross Turismo μπορεί επίσης να οδηγηθεί σε απαιτητικά εδάφη εκτός δρόμου. Όσον αφορά την εμφάνιση, το Taycan Cross Turismo ακολουθεί στενά το concept Mission E Cross Turismo που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2018.

Ειδικά για το Taycan Cross Turismo, η Porsche έχει αναπτύξει ειδικό σταντ για μεταφορά έως και τριών ποδηλάτων ενώ παράλληλα παρουσιάζει δύο υψηλής ποιότητας ηλεκτρικά ποδήλατα. Τα eBike Sport και eBike Cross, τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με το χαρακτήρα της Taycan Cross Turismo.

PORSCHE TAYCAN CROSS TURISMOH εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.