Τα έξι ταχύτερα Γερμανικά αυτοκίνητα στην ιστορία

Οι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο πολυτελή αλλά και τα πιο ταχύτερα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Μάλιστα τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι γερμανικοί κινητήρες ξεκίνησαν να αποκτούν μεγαλύτερη φήμη σχετικά με την ιπποδύναμη που μπορούν να παράγουν. Κάθε όχημα σε αυτήν τη λίστα είναι ένα απόλυτο θηρίο, τόσο πάνω στην πίστα αλλά και στους… απόμακρους δρόμους εκτός πόλης, με τελικές ταχύτητες που ξεπερνούν τα 320 χιλιόμετρα την ώρα. Και στη Γερμανία δεν έχουν μόνο δεκάδες πίστες. Έχουν και δρόμους χωρίς όρια ταχύτητας!

AUDI R8 V10 DECENNIUM (331 χμαω)

Audi R8 V10 DecenniumΗ πιο ακριβή έκδοση του Audi R8 κοστίζει €184,647 και είναι ένα εξευγενισμένο θηρίο. Το V10 Decennium γιορτάζει την δεκαετία ύπαρξης του κινητήρα V10 της Audi και μόνο 50 κομμάτια της ειδικής έκδοσης είναι διαθέσιμα. Έρχεται με μια αποκλειστική μεταλλική βαφή Daytona Grey και ζάντες 20 ιντσών με μπρούτζινο φινίρισμα, αλλά, κυρίως για αυτήν τη λίστα, ο κινητήρας V10 5,2 λίτρων παράγει 620 ίππους και 580 Nm ροπής, που σπρώχνουν αυτό το R8 στα 100 σε 3,1 δευτερόλεπτα με τελική άνω των 330 χμάω.

Δείτε το επόμενο

MERCEDES-AMG CLK GTR

1
2
3
4
5
6
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.