Νίκη για την ομάδα της ENEOS στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Drift

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 1ος γύρος

1ος Παμπος ΝικολάουΔιοργανώθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου από το Power Drift Club, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway και σχεδιαστικά η διαδρομή ακολούθησε τη λογική του King Of Nations, με επιθετικές γραμμές, μεγάλες γωνίες και ψηλές ταχύτητες. Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με την ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία των μονών περασμάτων προθέρμανσης και ακολούθησαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα.

2ος Γιώργος ΧριστοφόρουΗ αγωνιστική μέρα κορυφώθηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα και την κατηγορία Semi Pro, την πιο ψηλή βαθμολογία πήρε ο Σίμος Τίκκης με 81 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 99 χ.α.ω. Δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία για τον Χρίστο Χαραλάμπους με 76,5 βαθμούς ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Πλούταρχος Ανδρέου με 66,5 βαθμούς. Στην κατηγορία Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου ‘Έλα Κόκο’ έκανε ένα εντυπωσιακό πέρασμα κατακτώντας την πρώτη θέση με 95 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 115 χ.α.ω.  Στην δεύτερη βρέθηκε ο Πάμπος Χαραλάμπους με 90,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 104 χ.α.ω παρόλο που αγωνίστηκε με το παλιό του αγωνιστικό.

3ος Γιώργος ΤσιελεπήςΤην πρώτη τριάδα έκλεισε ο Βασίλης Χριστοφόρου με 79,5 βαθμούς. Μεγάλος άτυχος ο Κυριάκος Μάριου ‘Τσόδας’ ο οποίος δεν κατάφερε να γράψει βαθμολογημένο πέρασμα μένοντας εκτός των διπλών βαθμολογημένων.

Νικητής Semi Pro Σίμος ΤίκκηςΣτα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, ξεκινώντας και πάλι με την Semi Pro, o Σίμος Τίκκης συνέχισε με την φόρα που πήρε από τα μονά βαθμολογημένα φτάνοντας μέχρι τον τελικό.  Εκεί βρήκε απέναντι του τον Χρήστο Χαραλάμπους τον οποίο κέρδισε κατακτώντας την πρώτη θέση. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Ευτύχιος Χριστοδούλου με τον Πλούταρχο Ανδρέου με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου. Στη κατηγορία Pro είχαμε ένα από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες μέχρι σήμερα .Σε δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς είδαμε τους Γιώργο Χριστοφόρου Έλα Κόκο’ και Πάμπο Νικολάου να περνούν στον τελικό με τον ‘Έλα Κόκο’ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο συμπλέκτη. Σε ένα τελικό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ο οδηγός της ENEOS Πάμπος Νικολάου κατάφερε να επικρατήσει κατακτώντας την πρώτη θέση, αφήνοντας στην δεύτερη τον περσινό πρωταθλητή. Στον μικρό τελικό τέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο μεγάλες εκπλήξεις του αγώνα με τον άλλο οδηγός της ENEOS, Γιώργο Τσιελεπή, να επικρατεί κατακτώντας το πρώτο του βάθρο στην καριέρα του, αφήνοντας τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Semi Pro Πόλυ Κωνσταντίνου στην τέταρτη θέση.

Πάμπος Νικολάου_Δαυίδ ΔαυίδΟ επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου και πάλι στην πίστα Achna Speed Way. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.