Ανδρέου και Τίκκης οι νικητές του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – 2ος γύρος

Βάθρο PROΤο Σωματείο Power Drift Club διοργάνωσε την Κυριακή 11 Ιουλίου στην πίστα Achna Speedway τον τρίτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Παρά τις ψηλές θερμοκρασίες, ο αγώνας που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, κατάφερε να συγκεντρώσει 28 οδηγούς στις κατηγορίες PRO και SEMI PRO, προσφέροντας θέαμα αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Τελικός SEMI PROΞεκινώντας από την κατηγορία SEMI PRO και τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, ο Πλούταρχος Ανδρέου ήταν ο οδηγός που πέτυχε την ψηλότερη βαθμολογία η οποία ήταν 73.5 βαθμοί στη δεύτερη από τις δυο προσπάθειες με ταχύτητα εισόδου τα 105km. Με ταχύτητα εισόδου τα 91km στη δεύτερη προσπάθεια και βαθμολογία 71.5 ο Σίμος Τίκκης ολοκλήρωσε δεύτερος τη διαδικασία ενώ τρίτος πλασαρίστηκε ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis/Eneos ΒΜW έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 91km και βαθμολογία 55.5 βαθμούς. Στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα ο Σίμος Τίκκης απέκλεισε αρχικά τον Ευτύχιο Χριστοδούλου και αντιμετώπισε στον τελικό τον Πλούταρχο Ανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τον Γιάννο Μιχαήλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Volvo Cars ανακοινώνει ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών

Η τελευταία μάχη της κατηγορίας SEMI PRO ανέδειξε νικητή τον Σίμο Τίκκη ο οποίος παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας μετά και τον τρίτο αγώνα 380 βαθμούς έναντι 346 του δεύτερου Πλούταρχου Ανδρέου και 297 του τρίτου Ευτύχιου Χριστοδούλου. τον μικρό τελικό της κατηγορίας ο Ευτύχιος Χριστοδούλου επικράτησε του Γιάννου Μιχαήλ.

Ευτύχιος Χριστοδούλου Τρίτος SEMI PROΣτην κατηγορία PRO, όπου το ενδιαφέρον είναι σαφώς μεγαλύτερο, ο Δημητράκης Χριστοφή (Takamoura) ολοκλήρωσε πρώτος με 88 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 107km. Ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) βαθμολογήθηκε επίσης με 88 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου τα 108km όμως αναγράφηκε δεύτερος καθώς η βαθμολογία του ήταν χαμηλότερη στο πρώτο βαθμολογημένο από αυτήν του Χριστοφή. Ο εκ των φαβορί για μια θέση στο βάθρο Κυριάκος Μάριου (ΤΣΟΔΑΣ) ολοκλήρωσε τρίτος έχοντας στο δεύτερο βαθμολογημένο πέρασμα 85 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 111km.

Τελικός PROΗ κορύφωση του αγώνα ήταν οι διπλές βαθμολογημένες μονομαχίες εκεί όπου σημειώθηκαν και οι μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις. Αυτός που είχε τη μεγαλύτερη σταθερότητα ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου (WAX) ο οποίος αρχικά απέκλεισε στους 16 τον Αλέκο Χάσικο ενώ στους 8 αντιμετώπισε τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου τον οποίο επίσης απέκλεισε. Στους 4 κέρδισε τον Δαυίδ Δαυίδ και πέρασε στον μεγάλο τελικό όπου αντιμετώπισε τον Σέργιο Γρηγορίου ο οποίος είχε αποκλείσει τους  Άντρο Αντωνίου, Πόλυ Κωνσταντίνου, και Ανδρέα Ελευθερίου. Στον μεγάλο τελικό ο Ανδρέας Ανδρέου κατάφερε να επικρατήσει και να γίνει έτσι ο τρίτος διαφορετικός νικητής στη φετινή σεζόν. Στον μικρό τελικό μεταξύ των Δαυίδ Δαυίδ και Ανδρέα Ελευθερίου νικητής αναδείχθηκε ο Δαυίδ ολοκληρώνοντας έτσι στην τρίτη θέση τον αγώνα.

Δαυίδ Δαυίδ Τρίτος PROΣτην βαθμολογία, ο Γιώργος Χριστοφόρου διατηρήθηκε πρώτος και μετά τον τρίτο αγώνα έχει 338 βαθμούς. Ο Σέργιος Γρηγορίου πέρασε δεύτερος με 258 βαθμούς έναντι 255 του Πάμπου Νικολάου. Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift είναι προγραμματισμένος στις 5 Σεπτεμβρίου.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK