Ράλι Κορίνθου: Από το Θωμά (2010) στον Τσουλόφτα (2021)

To 2010 οι Νίκος Θωμά και Άγγελος Λοϊζίδης ανέβηκαν πρώτοι στη ράμπα του Ράλι Κορίνθου. Έντεκα χρόνια μετά οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Στέλιος Ηλία κάνουν το ίδιο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

 alexandros tsouloftas Rally korinthouΤο κυπριακό πλήρωμα κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές, όπως έκανε και στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου πρωταθλήματος, για να τερματίσει μπροστά από τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου, και οι δύο με VW Polo R5. Οι πρωταθλητές πήραν τρείς δεύτερες θέσεις στις ειδικές και μια τρίτη, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισαν με την ανάρτηση. Την τριάδα έκλεισαν οι Ελλαδίτες Γιώργος Κεχαριάς και Μάριος Τσαούσογλου με Skoda Fabia R5 Evo II.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tις έξι πιο «χωρκάτικες» συνήθειες των Κύπριων οδηγών

nikos thomaΠριν από έντεκα χρόνια οι Θωμά και Λοϊζίδης έφεραν το Mitsubishi Lancer Evo IX στην πρώτη θέση του Ράλι Κορίνθου με διαφορά 40 δευτερολέπτων από τους Μίχο και Χειράκη με ίδιο αυτοκίνητο ενώ την τριάδα έκλεισαν οι Νιώρας και Κάκαλης με Subaru Impreza. Στον αγώνα έτρεχε και ο πρωταθλητής Άρης Βωβός που όμως εγκατέλειψε.

SIMOS GALATARIOTIS RALLY KORINTHOUΠίσω στο 2021 και η Κυπριακή επιτυχία δεν περιορίζεται μόνο στις θέσεις του βάθρου. Οι Πέτρος Παντελή και Κύπρος Χριστοδούλου τερματίζουν στην έβδομη θέση γενικής και στην πρώτη θέση της κατηγορίας Ν. Μια κατηγορία με δυνατούς αντιπάλους και σκληρό ανταγωνισμό.

PETROS PANTELI RALLY KORINTHOU Δεν τα κατάφεραν να τερματίσουν τα υπόλοιπα δύο Κυπριακά πληρώματα που βρέθηκαν στην Κόρινθο. Φοίβος Νικολάου και Σάββας Ζάκος εγκατέλειψαν μετά τη δεύτερη ειδική διαδρομή όντας ένατοι γενικής και τρίτοι στην κατηγορίας τους. ΟΙ Γιώργος Αγαθοκλέους και Βαγγέλης Σεβαστόπουλος αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά την πρώτη ειδική διαδρομή με πρόβλημα στο κιβώτιο.

Φώτο: REPORTER IMAGES / Νίκος Μήτσουρας

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.