O Tim Gajser της HRC κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross 2020

Ο Tim Gajser της ομάδας HRC κατέκτησε τη νίκη στην Pietramurata και διασφάλισε τον τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross 2020.

HRC Tim Gajser 5 MONSTER ENERGYΕρχόμενος στον αγώνα ο Gajser έπρεπε να κερδίσει τον πιο κοντινό του αντίπαλο με διαφορά δύο βαθμών στον πρώτο αγώνα ή να συγκεντρώσει συνολικά 27 βαθμούς προκειμένου να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Μετά από μια κακή εκκίνηση, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο ήταν μικρές, ωστόσο ο αναβάτης με την Honda CRF450RW βρήκε γρήγορα τον ρυθμό του και πραγματοποιώντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, άρχισε να ανεβαίνει θέσεις. Μέχρι το μέσο του αγώνα βρισκόταν στη δεύτερη θέση και παρόλο που πίεσε τον αναβάτη που ήταν μπροστά, τελικά δεν μπόρεσε να κάνει την προσπέραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα έξι ταχύτερα Γερμανικά αυτοκίνητα στην ιστορία

HRC Tim Gajser 5 MONSTER ENERGYΣε αυτό το στάδιο του αγώνα ο  Gajser γνώριζε καλά ότι η δεύτερη θέση θα του ήταν αρκετή ώστε να «σφραγίσει» τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του, αλλά και το δεύτερο συνεχόμενο στέμμα του στο MXGP, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού και γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλο το πρωτάθλημα με την αναγκαστική διακοπή των πέντε μηνών που ήρθε έχοντας πραγματοποιηθεί ο δεύτερος αγώνας, ο Gajser απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ήταν ο καλύτερος αναβάτης στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία του MXGP, κερδίζοντας τους περισσότερους αγώνες, οδηγώντας μπροστά τους περισσότερους γύρους και πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους από οποιονδήποτε άλλο αναβάτη. Μπορεί η υπεράσπιση ενός τίτλου να αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση, ωστόσο ο Gajser αποδεικνύει διαρκώς τόσο την ταχύτητα όσο και τη σταθερότητά του καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τον τίτλο του 2020, ένα γύρο πριν από το τέλος της σεζόν.

 

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

HRC Tim Gajser 5 MONSTER ENERGYΦυσικά, ο αναβάτης με το #243 (το οποίο άλλαξε σε #1 για τον δεύτερο αγώνα) ήθελε να πάρει τη συνολική νίκη στο Trentino γνωρίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό με μία πρώτη θέση σε ένα από τα δύο σκέλη. Όπως έχει γίνει ο κανόνας τις τελευταίες εβδομάδες, ο αναβάτης της Honda πήρε ένα ακόμα holeshot πριν αναλάβει τα ηνία του αγώνα σε μια έντονη μάχη μέχρι και την καρό σημαία του τερματισμού. Αυτή ήταν η τέταρτη συνολική νίκη του Gajser σε μόλις επτά γύρους και συνάμα ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρωθεί η μέρα που του χάρισε τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.