Σε Δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στο ξενοδοχείο Classic στη Λευκωσία ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες του Διεθνούς Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου 2018. Ο αγώνας διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από τη ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ και είναι καταχωρημένος στη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιών Οχημάτων στην οποία η λέσχη είναι μέλος. Παράλληλα, το Διεθνές Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου είναι ένας από τους είκοσι μόλις αγώνες που έχουν καταχωρηθεί στη διεθνή κατηγορία για το 2018.

Οι φετινές συμμετοχές έχουν ανέλθει στις 50 με διαγωνιζόμενους από χώρες όπως την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία. Συμμετοχή στον αγώνα υπέβαλε και ο Ούγγρος Laszlo Tomcsanyi, τεως Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου με διαφορετικό σχεδιασμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Την πρώτη μέρα, τα πληρώματα θα κινηθούν σε ορεινές διαδρομές στα βουνά της Κύπρου ενώ την Κυριακή στην πεδιάδα και συγκεκριμένα στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Η συνολική απόσταση που θα καλύψει το Σαββάτο είναι 186 χιλιόμετρα και την Κυριακή άλλα 93 χιλιόμετρα .Συνολικά τα πληρώματα θα καλύψουν περίπου 279 χιλιόμετρα, με εννέα ειδικές δοκιμασίες, έξι το Σάββατο και τρεις τη Κυριακή.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:30 το πρωί από τη λεωφόρο Μακαρίου και συγκεκριμένα από το χώρο στάθμευσης ΚΤΙΜΑΚΟ. Τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας μέσω των χωριών Γούρρι, Λαζανιά ,Μαχαιρά ,Κιόνια και Αγίους Βαβατσινιάς.

Η εκκίνηση από τον Άγιο Θεόδωρο θα γίνει στις 3:30 το απόγευμα και μέσω των χωριών Ζύγι, Αλαμινό,Απλάντα , Κλαυδιά, Ψευδά ,Αραδίππου και Ορόκλινης, τα πληρώματα θα τερματίσουν το πρώτο σκέλος γύρω στις έξι το απόγευμα στη Λάρνακα όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Την Κυριακή στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του αγώνα και τα πληρώματα αφού περάσουν από τα χωριά Ορμήδεια, Λιοπέτρι ,Παραλίμνι ,Καβο Γκρεκο και Αγία Ναπα θα σταματήσουν για μισή ώρα περίπου στην Ορμήδεια .Από εκεί θα κατευθυνθούν Λάρνακα όπου θα γίνει και ο τερματισμός στις 13:30 το μεσημέρι. Στις 15:00, θα ακολουθήσει δεξίωση και απονομή επάθλων στο  χώρο του Ξενοδοχείου ΧΕΝΙΠΑ.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.