autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 22 Σεπτεμβρίου

Cyprus Rally 1989

Υπόθεση της Lancia ήταν το Ράλι Κύπρος του 1989 αφού τρεις Integrale πήραν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Πρώτος τερμάτισε ο Yves Loubet με δεύτερο τον Fabrizio Tabaton και τρίτο τον Fabio Arletti. Τέταρτη θέση και πρώτοι Κύπριοι οι Ντίμης Μαυρόπουλος και Νίκος Αντωνιάδης με Audi Quattro ενώ ο Ολλανδός Van de Wauwer ήταν πέμπτος με Ford Sierra XR4. Την εξάδα έκλεισαν οι Ιερόπουλος και Μιχαήλ με το Nissan Silvia. Άξια αναφοράς και η δωδέκατη θέση και πρώτη στην κατηγορία Ν των Σιώφερου και Σάββα με VW Golf οι οποίοι κέρδισαν και τον πρωταθλητή Ευρώπης Maurizio Ferecchi με Lancia Integrale. Όμως, το κυπριακό πλήρωμα αποκλείστηκε κατά τον τελικό τεχνικό έλεγχο για… ασήμαντο λόγο!

Δείτε το επόμενο

Cyprus Rally 1994

Alessandro Fiorio κερδίζει για τρίτη συνεχόμενη φορά το Ράλι Κύπρος με τη Lancia Integrale της ομάδας της Astra. Δεύτεροι τερματίζουν οι Βαχάν Τερζιάν και Γιώργος Σεργίδης με τη συμβατική Toyota Celica όπου με τη θέση τους αυτή κερδίζουν και τον τίτλο της κατηγορίας Ν στο παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι. Τρίτη θέση γενικής για τους Ντίμη Μαυρόπουλο και Μιχαλάκη Μιχαήλ με το Ford Escort Cosworth παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν. Εκπληξη ήταν και η τέταρτη θέση των Ζαχαρία Πραστίτη και Όμηρου Δημητριάδη με το Honda Civic όπου κέρδισαν και την κατηγορία για αυτοκίνητα με κίνηση στους δύο τροχούς.

Δείτε το επόμενο

1o Ράλι Ανδρέας Τρικωμίτης 2001

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λάρνακας διοργάνωσε Σαββατοκυρίακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2001 το 1ο Ράλι Αυτοκινήτου εις μνήμη του παλαίμαχου και πολυβραβευμένου αθλητή Ανδρέα Τρικωμίτη. Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη πήραν οι Τσουλόφτας και Αχιλλέως Μitsubishi Lancer ενώ δυόμιση λεπτά πιο πίσω οι ήταν Περατικός και Επισκόπου, επίσης με Μitsubishi Lancer. Με ίδιο αυτοκίνητο στην Τρίτη θέση οι Σάββα και Μιχαήλ ενώ την πρώτη θέση στη δικίνητην κατηγορία πήραν οι Γαλαταριώτης και Σεργίδης με Honda Civic τερματίζοντας στην τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη.

Δείτε το επόμενο

Ράλισπριντ Αμμοχώστου 2013

Τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες ήταν υπέρ αρκετές για το νεαρό «Chips» να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο ταχύτητας στην καριέρα του. Στον αγώνα στο Παραλίμνι δήλωσαν συμμετοχή 30 με το 3.09.430 που έφερε ο Chips Junior να ήταν αρκετό για να του χαρίσει τον τίτλο. Ενάμιση δευτερόλεπτο πιο αργός ήταν ο ΠρόδρομοςΠροδρόμου που κέρδισε με μόλις δύο δέκατα διαφορά τον Παρασκευά Παρασκευά. Στο ίδιο δευτερόλεπτο και ο παλιός πρωταθλητής Μάριος Παναγιώτου ενώ ο Πέτρος Πέτρου πήρε την πέμπτη θέση με ένα δέκατο διαφορά. Έκτη θέση για τον τοπικό Χρίστο Λιμνιώτη ενώ οι Παναγιώτου, Ιωαννίδης, Πενταράς και Πιερή ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα στον αγώνα.

Δείτε το επόμενο

Louis F. Schneider 1942

Ο Louis F. Schneider γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου το 1901 στο Indianapolis, Indiana. Κατά την δεκαετία του 20 εργαζόταν στο σώμα μοτοσικλετιστών της αστυνομίας και έλαβε μέρος σε πολλούς αγώνες μοτοσυκλέτας. Το 1931 ο Schneider κέρδισε τον περίφημο αγώνα του Indianapolis 500 όπου επίσης κέρδισε και το πρωτάθλημα “AAA”. Το 1938 σε ένα “midget race” στο San Diego, ο Louis ενεπλάκη σε ένα σοβαρό ατύχημα. Τέσσερα χρόνια μετά, λόγω επιπλοκών από τους τους τραυματισμούς του η υγεία του επιδεινώθηκε και σε ηλικία 40 ετών πέθανε στο νοσοκομείο του Flower Mission στην Indianapolis στις 22 Σεπτεμβρίου το 1942.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Exit mobile version