ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 9 Μαίoυ

3. Ράλι Αφρoδίτης 1993

1993 VENUS RALLY

Η δεύτερη εμφάvιση τoυ Ντίμη Μαυρόπoυλoυ και Γιώργoυ Αλεξάvδρoυ στo τιμόvι τoυ Ford Escort RS Cosworth συνοδεύτηκε με μια νίκη στο ράλι Αφρoδίτης στηv Πάφo. Ο αγώvας ήταv o τρίτoς για τo Παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι του 1993, και σ’αυτόv έτρεξαv 51 συvoλικά πληρώματα. Τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη πήραν οι Ανδρέας Τσoυλόφτας και Ανδρέας Αχιλλέως με Lancia Integrale εvώ την τριάδα στο βάθρο έκλεισαν οι Βαχάν Τερζιάv και Γιώργος Σεργίδης με τη συμβατική Toyota Celica. Οι Μεvέλαoς Μελισσάς και Γιώργoς Ζoρπάς κατάφεραv vα κερδίσoυv τη δικίνητη κατηγoρία με τo Opel Astra.

2. Ράλι Τουλίπας 2010

2010 TULIP RALLY

Ο Παρασκευάς Παρασκευά με τον Αριστοδήμου στη θέση του συνοδηγού ήταν οι τελικοί νικητές του τρίτου γύρου του Πρωταθλήματος Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το ράλι Τουλίπας του 2010 διοργανώθηκε από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου και τα πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν 12 συνολικά ειδικές διαδρομές με βάση την Αγία Νάπα. Πέτρος και Χρυσόστομος Παντελή πήραν τη δεύτερη θέση ενώ οι Σίμος Γαλαταριώτης με τον Άκη Ιωάννου έκλεισαν την τριάδα στο βάθρο. Τέταρτη θέση για τους Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Λαμπριανίδης/Παπαδόπουλος και Κουλουμάς/Γεωργίου. Στη δικίνητη κατηγορία τη νίκη πήρε Βαγγέλης Παναγιώτου με τον Νικόλα Γεωργίου και αυτοκίνητο ένα Peugeot 206. Την κατηγορία S κέρδισαν οι Γιαννάκης Τζιορτζής και Ευάγγελου Ανδρέου με Toyota Starlet.

1. Ράλι Πρωτελατών και Αμαζόνων 1976

1976 NOVICE AND AMAZON

Στις εννέα Μαΐου του 1976 διεξήχθη το Ράλι Πρωτελατών και Αμαζόνων με τους Γρηγόρη και Άριστο Ιωαννίδη να παίρνουν την πρώτη θέση με ένα Morris Marina. Ο αγώνας ήταν συνολικού μήκους 180 μιλίων με 13 Σταθμούς Ελέγχου και σε αυτόν έλαβαν μέρος 15 πληρώματα. Τη δεύτερη θέση πήραν οι Σάββας Χ’Σάββας και Βάσος Κουτσουλλής με ένα Skoda Rally 120S ενώ την τριάδα έκλεισαν οι Ανδρέας Μ. Κάρμιος και Ντίνος Μασιάς με ένα Colt Galant.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.