autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 28 Mαίoυ

Athos Nikiforou 2013

ATHOS NIKOFOROUΣτις 28 Μαΐου 2013 φεύγει από τη ζωή ο Άθως Νικηφόρου. Ένας αθλητής που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έκανε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 70’ θα συνέχιζε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα ακόμα και σχεδόν σαράντα χρόνια μετά! Ξεκίνησε με ένα Ford Anglia ενώ στην καριέρα του πέρασαν από τα χέρια του 16 συνολικά αγωνιστικά αυτοκίνητα κάθε λογίς με αμέτρητες διακρίσεις στο ενεργητικό του. Από το γκαράζ του προετοιμάστηκαν δεκάδες αγωνιστικά μιας και ο Άθως δεν ήταν μόνο ένας παθιασμένος οδηγός αγώνων, αλλά ήταν και ένας άριστος μηχανικός. Άλλωστε το λογότυπο PR. ATHOS (Prepared by Athos) ήταν ένα σημείο αναφοράς στην ιστορία των αγώνων του τόπου μας.

Φώτο: Χρίστος Παναγίδης

Δείτε το επόμενο 

Fanos Christofides 1995

Το 1995 ο Φάνος Χριστοφίδης κερδίζει το φιλανθρωπικό αγώνα Buggy Cross στην πίστα μοτοκρος της Ανθούπολης. Τον αγώνα διοργάνωσε η Λέσχη ΚΟΦΑ 4Χ4 και αθλοθετήθηκε από την Κεντρική ασφαλιστική συγκεντρώνοντας 13 συμμετοχές. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Άνννινος Χ’Γεωργίου ενώ τον τρίτο καλύτερο χρόνο έφερε ο Κορνήλιος Νικολάου. Τα καθαρά έσοδα του αγώνα δόθηκαν στον Σύνδεσμο Παιδιών με καρδιοπάθειες.

Δείτε το επόμενο 

Volkswagen 1937

Στις 28 Μαΐου το 1937 ιδρύεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen που εδρεύει στο Βόλφσμπουργκ, στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας. Το όνομά της προέρχεται από τις δύο γερμανικές λέξεις «Volk» που σημαίνει «λαός» και «Wagen», που σημαίνει «Αυτοκίνητο», δηλαδή το «Αυτοκίνητο του λαού». Και αυτό διότι οι τιμές της τότε ήταν πολύ προσιτές για την χαμηλή κοινωνικά τάξη. Είναι η κορυφαία σε πωλήσεις και η αρχική μάρκα του σημερινού Ομίλου Volkswagen.

Δείτε το επόμενο

Michelin 1989

Το 1889 ιδρύθηκε η γαλλική εταιρεία ελαστικών Michelin (πλήρες όνομα: SCA Compagnie Générale des Établissements Michelin) στο Κλερμόν-Φεράν. Αποτελεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ελαστικών στον κόσμο, μαζί με την Bridgestone και την Goodyear. Εκτός από τη μάρκα Michelin, κατέχει επίσης τις μάρκες ελαστικών BFGoodrich, Kleber, Tigar, Riken, Kormoran και Uniroyal (στη Βόρεια Αμερική).

Η Michelin είναι επίσης αξιοσημείωτη για τους κόκκινους (Guide rouge) και πράσινους (Guide vert) ταξιδιωτικούς οδηγούς (Guide Michelin), τους χάρτες πορείας, τα αστέρια (étoiles Michelin) δηλαδή τα βραβεία κόκκινων ταξιδιωτικών οδηγών (Guide rouge) σε εστιατόρια για το φαγητό τους, όπως και για τη μασκότ της εταιρείας, τον Bibendum. Στις πολλές εφευρέσεις της Michelin περιλαμβάνουν το αφαιρούμενο ελαστικό, το pneurail (ένα ελαστικό για τρένα φτιαγμένο για να χρησιμοποιείται σε ράγες) και το ακτινωτό ελαστικό.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Exit mobile version