autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 27 Μαίoυ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ

Ράλισπριντ Λεμεσού 2012

Στις 27 Μαϊου στο Σταυροβούνι διεξήχθη ο τρίτος γύρος του παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας του 2012, το Ράλισπριντ Λεμεσού. Εκεί όπου ο Κυριάκος Ιωαννίδης πήρε την πρώτη θέση με το Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ. Λιγότερο από δύο δέκατα πιο πίσω βρέθηκε ο Παρασκευάς Παρασκευά ενώ την τριάδα έκλεισε ο Σταύρος Υπερμάχου με Lancer Evo III..

Τέταρτος γενικής ο Πρόδρομος Προδρόμου ενώ την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Λεωνίδου και Παντελή. Πρώτος στη δικίνητη κατηγορία των σπέσιαλ ο Γιώργος Λυσάνδρου που πήρε και την όγδοη θέση στη γενική κατάταξη.

Δείτε το επόμενο

Le Mans 24 Hours 1923

Στις 27 Μαϊου του 1923 έπεσε η καρό σημαία του πρώτου Le Mans 24 Hours με νικητές τov Andre Lagache και τov Rene Leonard, πoυ oδηγoύσαv μια Chenard & Walcker. Ο αγώνας συγκέντρωσε είκοσι και πλέον κατασκευαστές από τη Γαλλία όπως και την Bentley από τη Μεγάλη Βρετανία και δύο Excelsior από το Βέλγιο. Αρχικά η Bentley οδηγούσε τον αγώνα μέχρι που καθυστέρησε όταν πέτρες από άλλα αυτοκίνητα του έσπασαν τον προβολέα και προκάλεσαν διαρροή καυσίμου. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η νίκη των Andre Lagache και Rene Leonard με Chenard & Walcker δεν θεωρείτε επίσημη αφού ο αγώνας ήταν μέρος του Rudge-Whitworth Triennial Cup που αποτελείτο από τρεις διαφορετικούς αγώνες για να αναδειχθεί κάποιος νικητής.

Δείτε το επόμενο

Piers Raymond Courage 1942

Ο Βρετανός οδηγός αγώνων Piers Raymond Courage γεννήθηκε στις 27 Μαΐου το 1942. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος και κληρονόμος της δυναστείας της Courage Brewing. Σπούδασε στο Eton College, και ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα με την προσωπική του Lotus 7. Έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 1967 και συμμετείχε σε 29 αγώνες, όπου ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο των νικητών και σημείωσε συνολικά 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Έχασε την ζωή του στον Δανέζικο GP το 1970 όταν η De Tomaso του υπέστη μηχανική βλάβη, χτύπησε σε ανάχωμα και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Exit mobile version