autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 7 Οκτωβρίου

SAN SIMERA 7/10

OFA Rallysprint 2012

Ο Πέτρος Παντελή κερδίζει το ΟΦΑ ράλισπριντ, έβδομο και τελευταίο γύρο του παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας του 2012. Ο νικητής έφερε χρόνο 1:29.166 που ήταν κατά ένα σχεδόν δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Κυριάκο Ιωαννίδη που τερμάτισε δεύτερος. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, και οι τρεις με Mitsubishi Lancer Evo IX. «Chips Junior», «Chips» και Παρασκευάς Παρασκευά συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα ενώ ο Γιώργος Λυσάνδρου κέρδισε τη δικίνητη κατηγορία τερματίζοντας 13ος με το Seat Ibiza.

Δείτε το επόμενο

ERC Cyprus Rally 2016

Απόλυτος κυρίαρχος του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος αποδείχθηκε ο Ρώσος Alexey Lukyanuk με συνοδηγό τον Alexey Arnautov και αυτοκίνητο Ford Fiesta R5. Ο Ρώσος οδηγός δεν άφησε κανένα να τον πλησιάσει, αφού κέρδισε τις 11 από τις 13 συνολικές ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ο μεγαλύτερος του αντίπαλος, Ralf Sirmacis με Skoda Fabia R5 περιορίστηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης κερδίζοντας δύο ειδικές διαδρομές. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Marijan Griebel και Junior European Rally Champion, στην πρώτη συμμετοχή με το τετρακίνητο Skoda Fabia R5. Στην τέταρτη θέση οι Ούγγροι David Botka και Peter Szeles στο τιμόνι του μοναδικού Citroen DS3 R5. Πέμπτοι στην γενική κατάταξη και πρώτοι μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων οι Χρίστος Δημοσθένους και Πάμπος Λαός με Mitsubishi Lancer Evo 9. Ο Τούρκος Πρωταθλητής Murat Bostanci της Castrol Ford Team Turkiye και οδηγώντας ένα τρικύλινδρο Ford Fiesta R2 κέρδισε την πρώτη θέση στην δικίνητη κατηγορία.

Δείτε το επόμενο

Jean-Luc Therier 1945

Ο οδηγός ράλι Jean-Luc Thérier γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου το 1945 στην Γαλλία. Συμμετείχε συνολικά σε 46 αγώνες, παίρνοντας πέντε νίκες και 61 ειδικές διαδρομές. Επίσης, ανέβηκε στο βάθρο των νικητών 10 φορές και οδήγησε για τις ομάδες των Alpine, Toyota, Porsche και Renault. Σταθμός στην καριέρα του, ήταν η περίοδος πίσω από το τιμόνι ενός Alpine Renault A110 , με το οποίο κέρδισε το ράλι Acropolis και το San Remo. Η καριέρα του κράτησε μέχρι τις αρχές του 1985 όταν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς μετά από ατύχημα στο ράλι Dakar. Πέθανε στις 31 Ιουλίου το 2019 σε ηλικία 73 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

Exit mobile version