autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 6 Oκτωβρίoυ

san simera 6/10

Paphos Autosprint 2002

Ο Μάριος Παναγιώτου ήταν ο νικητής του Papohos Autosprint που ήταν και ο έβδομος γύρος του πρωταθλήματος ταχύτητας του 2002. Τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου πήραν οι τοπικοί οδηγοί Δημήτρης Παπασάββας και Ιάκωβος Πενταράς ενώ τέταρτος και πρώτος δικίνητος του αγώνα ο Δημήτρης Πιερή με Opel Astra GSi. Πέμπτος ήταν ο Πανίκος Σάββα με το Opel Corsa ενώ την εξάδα έκλεισε ο Κούλλης Ξενοφώντος με Seat Ibiza.

Δείτε το επόμενο

François Cevert 1973

Το ομορφόπαιδο της Formula 1, Albert François Cevert Goldenberg αλλιώς «Mr, Blue Eyes», γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου το 1944 στο Παρίσι. Όταν λέμε ομορφόπαιδο το εννοούμε…  αφού η τότε φιλενάδα του ήταν η Brigitte Bardot. Ο Francois συμμετείχε συνολικά σε 47 Grand Prix, κερδίζοντας μιά φορά, σημειώνοντας 89 πόντους πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας δεκατρείς φορές στο βάθρο των νικητών.  Δυστυχώς, στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν του 1973 στην πίστα του Watkins Glen, ο “Mr. Blue Eyes” έχασε την ζωή του όταν η Tyrell του «κόλλησε» πάνω στις μπαριέρες μετά από μια βίαιη σύγκρουση.

Δείτε το επόμενο

José Carlos Pace 1944

Ο José Carlos Pace γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου το 1944 στην Βραζιλία. Έκανε το ντεμπούτο του στην Formula 1 το 1972 και συνολικά συμμετείχε σε 73 Grand Prix. Κέρδισε ένα αγώνα, ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο των νικητών σημειώνοντας 58 πόντους πρωταθλήματος και μια pole position. Επίσης, οδήγησε για τις ομάδες των Williams, Surtees, και Brabham. Στις 18 Μαρτίου το 1977, ο Pace, έχασε την ζωή σε αεροπορικό ατύχημα κοντά στο Sao Paolo της Βραζιλίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως… αυτά τα έξι αυτοκίνητα διαθέτουν κινητήρες Ferrari!

Exit mobile version