autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 18 Μαίoυ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ

Ράλι Κύπρος 2008

Ο 20χρονος, τότε, Νίκος Θωμά, με συνοδηγό τον Σπύρο Γεωργίου «Chips», με τη νίκη του στο Ράλι Κύπρος του 2008 έγινε ένας από τους νεαρότερους οδηγούς που έχουν κερδίσει αγώνα υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος και ο πιο μικρός νικητής του Ράλι Κύπρος, από το 1970 που διεξάγεται. Δεύτεροι οι Σάββας Σάββα και Πάμπος Λαός με το Mitsubishi Lancer Evo 8 ενώ την τρίτη θέση στο βάθρο πήρε ο Nasser Al Attiyah με Subaru Impreza. Πρώτη θέση στη δικίνητη κατηγορία από τους Σίμο Γαλαταριώτη και Γιώργο Σεργίδη με Renault Clio S1600. Ο αγώνας μετρούσε για το Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής της FIA και ήταν ο δεύτερος στο ημερολόγιο.

Δείτε το επόμενο

Ράλι Τίγρης 1986

Στις 18 Μαΐου του 1986 οι Ντίμης Μαυρόπουλος και Χρίστος Παναγίδης ανεβάζουν το Audi Quattro πρώτο στη ράμπα του τερματισμού του Ράλι Τίγρης. Με διαφορά επτά περίπου λεπτών τερματίζουν στη δεύτερη θέση οι Ανδρέας Καλογήρου και Ανδρέας Χριστοδουλίδης με την Toyota Corolla ενώ την τριάδα κλείνουν οι Πανίκος Κονναρής και Ανδρέας Γιαπανάς με Subaru. O αγώνας ήταν μήκους 284 μιλίων με 14 ειδικές διαδρομές.

Δείτε το επόμενο

Ώτοσπριντ Λεμεσού 2003

Ο πρωταθλητής Μάριος Παναγιώτου με το Mitsubishi Lancer Evo VI ήταν ο νικητής του Ώτοσπριντ Λεμεσού που διεξήχθη στις 18 Μαΐου του 2003. Ο χρόνος του ήταν 1:39.195 έναντι 1:45.612 του Στέλιου Παπαστυλιανού που τερμάτισε δεύτερος με το συμβατικό Mitsubishi Lancer Evo IV. Την τρίτη θέση με χρόνο 1:46.752 πήρε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IV. Μιχάλης Γρουτίδη, Γιώργος Χ’Σάββας και Γιώργος Λυσάνδρου έκλεισαν την πρώτη εξάδα των νικητών.

Δείτε το επόμενο

Ράλι Φοινικούδων 2014

Στις 18 Μαΐου του 2014 τερματίζει το Ράλι Φοινικούδων που ήταν και  ο τρίτος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι με χορηγό τη Citroen. Εκεί όπου οι Κώστας Γεωργίου «Chips» με συνοδηγό την Έλενα Πιερή κερδίζουν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Δεύτεροι με διαφορά μόλις εννέα δευτερολέπτων ήταν οι Χρίστος Δημοσθένους και Κυριάκος Δαμιανού ενώ οι Σταύρος Αντώνίου και «Chips Junior» συμπλήρωσαν το βάθρο. Όλοι με Mitsubishi Lancer Evo IX. Κώστας Ζήνωνος / Σάββας Λαός, Πέτρος Παντελή / Γιώργος Αλεξάνδρου και Μιχάλης Ποσείδιας / Φάνος Χριστφή συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Τη νίκη στη δικίνητη κατηγορία κέρδισαν οι Ανδρέας Χαραλάμπους και Κωνσταντίνος Σιάλος με το  δυνατό Honda Civic R3. Συνολικά τερμάτισαν 22 πληρώματα από τα 31 που ξεκίνησαν αρχικά τον αγώνα.

Δείτε το επόμενο

Heinz-Harald Frentzen 1967

Στις 18 Μαϊου του 1967 γεννήθηκε ο γερμανός πιλότος της Formula 1 Heinz-Harald Frentzen. Αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα από το 1994 μέχρι το 2003 και έτρεξε για τις ομάδες της Sauber, Williams, Jordan, Prost και Arrows. Πέτυχε τρεις νίκες και ανέβηκε 18 φορές το βάθρο των νικητών συγκεντρώνοντας 174 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πέτυχε επίσης δύο Pole Positions και έξι γρηγορότερους γύρους αγώνα.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Exit mobile version