autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 17 Ιουνίου

Cyprus Rally 2018

cyprus rally 2018 winnersΣίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου, στο τιμόνι ενός Skoda Fabia R5, κέρδισαν το Ράλι Κύπρος 2018 με την μικρότερη διαφορά που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία, όχι μόνο του αγώνα αλλά και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πορτογάλος Bruno Magalhaes οδηγώντας ένα Skoda Fabia R5 με τη διαφορά να σταματά στα μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου! Πρόκειται για την πρώτη νίκη κυπριακού πληρώματος δέκα χρόνια μετά τη νίκη των Νίκου Θωμά και Σπύρου Γεωργίου. Στην τρίτη θέση του βάθρου το δίδυμο από την Ουγγαρία Norbert Herczig και Ramon Ferencz συμπληρώνοντας την τριάδα των Fabia R5.

PhotoStathis Efstathiou/Mike Kondogiorgis 

Δείτε το επόμενο

Kenny McKinstry 1953

Ο οδηγός αγώνων Kenny McKinstry, γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου το 1953 στην Βόρεια Ιρλανδία. Ξεκίνησε την καριέρα του στους αγώνες ράλι το 1981 με το θρυλικό Ford Escort RS 2000. Από το 1981 μέχρι και το 2013 ο McKinstry έτρεχε με αυτοκίνητα Ford και Subaru. Συγκεκριμένα από το 1991-1997 με Subaru Legacy και από το 1998 – 2013 με Impreza. Το 2011 τερμάτισε δεύτερος στο Circuit of Ireland, και κέρδισε δύο γύρους στο Πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Δείτε το επόμενο

Ford Motor Company 1903

Η Ford Motor Company, κοινώς γνωστή ως Ford, είναι μια αμερικανική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία με την κύρια έδρα της να βρίσκεται στο Dearborn, Michigan, ένα προάστιο του Ντιτρόιτ. Ιδρύθηκε από τον Henry Ford στις 16 Ιουνίου το 1903. Επίσης, η Ford κατασκευάζει και πωλεί αυτοκίνητα, εμπορικά οχήματα και πολυτελή αυτοκίνητα με την επωνυμία Lincoln. Η Ford κατέχει επίσης τον Βραζιλιάνο κατασκευαστή SUV Troller, κατέχει 8% μερίδιο στην Aston Martin του Ηνωμένου Βασιλείου και 32% μερίδιο στην Jiangling Motors. Επίσης, έχει κοινοπραξίες στην Κίνα (Changan Ford), στην Ταϊβάν (Ford Lio Ho), στην Ταϊλάνδη (AutoAlliance Thailand), στην Τουρκία (Ford Otosan) και στη Ρωσία (Ford Sollers). Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ελέγχεται από την οικογένεια Ford.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Exit mobile version