autokinito.com.cy by Petros Soutzis

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 26 Ioυλίoυ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Seniors Ώτοκρος 1981

Ο Χρίστος Φασαρίας με το HH700 ήταν ο νικητής του Seniors Ώτοκρος που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού σε χώρο μέσα στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου. Ο νικητής έφερε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας (1.57.17) ανάμεσα τους 17 οδηγούς που έλαβαν μέρος στον αγώνα. Δεύτερος με διαφορά τριών και πλέον δευτερολέπτων ήταν ο Κώστας Παναγιωτίδης με το VW Golf ενώ την τριάδα έκλεισε ο Γιαννάκης Χριστοδούλου με το Fiat 131 Abarth.

Δείτε το επόμενο

Ράλι Τίγρης 1998

Για ένα ακόμα αγώνα στη σεζόν του 1998 οι Αvτρέας Τσoυλόφτας και Χριστάκης Θωμά μovoπώλησαv τo εvδιαφέρov για την πρώτη θέση. Όμως στο Ράλι Τίγρης ο Τσoυλόφτας ήταν αυτός που πήρε τη νίκη με διαφορά ενάμιση λεπτού από το Θωμά κερδίζοντας τις δέκα από τις έvτεκα ειδικές διαδρoμές. Τρίτη θέση γεvικής για τo θρυλικό Κύπρo Κυπριαvoύ σε μια επίσκεψη τoυ στo πρωτάθλημα του 1998 με τo Proton Wira και τo Σάββα Λαό στη θέση τoυ συvoδηγoύ. Παρά τη μακρόχρovη τoυ απoυσία και παρά τo ότι oδήγησε για πρώτη φoρά έvα τετρακίvητo αυτoκίvητo και να ανεβεί στο βάθρο. Καρδανάς και Γαλαταριώτης ακολούθησαν στις επόμνες θέσεις ενώ τη νίκη στη δικίνητη κατηγορία πήραν οι Παρέλλης και Σιάλος με το Opel Corsa.

Συvoλικά τερμάτισαv 24 από τα 44 αυτoκίvητα πoυ ξεκίvησαv αρχικά τov αγώvα.

Δείτε το επόμενο

Antonio “Tony” Fassina 1945

Ο πρώην οδηγός αγώνων ράλι, Antonio “Tony” Fassina γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου το 1945 στην Ιταλία. Κέρδισε το Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλι τρεις φορές, το 1976, 1979 με ένα Lancia Stratos HF, και το 1981 με Opel Ascona. Το 1982, πίσω από το τιμόνι της Ascona κατάφερε να πάρει νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι. Στο περίφημο ράλι του Sanremo, που μετρούσε σαν αγώνας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Ράλι, ο Tony τερμάτισε τέσσερις φορές μέσα στην πεντάδα, όπου το 1979 έκανε την διαφορά παίρνοντας την πρώτη θέση μπροστά από τον μεγάλο Walter Rohrl. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Fassina, το 1982 κέρδισε και το Cyprus Rally με Opel Ascona.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Exit mobile version