Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η Ford έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του νέου Ford Fiesta ST. Όμως το ολοκαίνουριο ST ήταν πλαισιωμένο από την πιο συναρπαστική και ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων Ford Performance στην ιστορία της μάρκας. Η Ευρωπαϊκή γκάμα υψηλών επιδόσεων της Ford περιλαμβάνει επίσης τα μοντέλα βενζίνης & diesel Focus ST, το διακεκριμένο Focus RS, τη θρυλική Ford Mustang και φυσικά το εντυπωσιακό GT. Οι πωλήσεις των μοντέλων Ford performance αυξήθηκαν κατά 14% επιπλέον συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά τον Ιανουάριο, έχοντας προηγηθεί αύξηση 60% το 2016 – σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων του  2015, όπου οι πωλήσεις είχαν εκτοξευτεί κατά 62%.

«Οι προσιτές επιδόσεις βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας στη Ford» δήλωσε ο Jim Farley, chairman & CEO, Ford Ευρώπης. «Από την ενεργή αεροδυναμική του  Ford GT supercar μέχρι τα Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes) της επόμενης γενιάς Fiesta ST, τα μοντέλα Ford Performance βασίζονται σε καινοτομίες που φέρνουν την οδηγική συγκίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων μας στα “απλά” μοντέλα δρόμου.»

Η Ford Performance αποτελεί εργαστήριο καινοτομίας και δοκιμών για τη δημιουργία οχημάτων, ανταλλακτικών, αξεσουάρ αλλά και μιας εμπειρίας πελατών επιπέδου High Performance. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη καινοτομιών και τεχνολογιών στην αεροδυναμική, μείωση βάρους, ηλεκτρονικά συστήματα, επιδόσεις και απόδοση των κινητήρων, με δυνατότητα ευρείας εφαρμογής στην προϊοντική γκάμα της Ford.

Η Ford πούλησε πέρυσι στην Ευρώπη 43.800 αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, μεταξύ των οποίων Ford Mustang, Focus RS, μοντέλα βενζίνης & diesel Focus ST, και το τρέχον Fiesta ST.

Το νέο Fiesta ST είναι εφοδιασμένο με το νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων EcoBoost που αποδίδει 200 ίππους. Παράλληλα, στη Γενεύη παρουσιάστηκαν και δύο νέες ειδικές εκδόσεις Ford Mustang  με μοναδικό στυλ και premium εξοπλισμό. Πρόκειται για τις Ford Mustang Black Shadow Edition και Ford Mustang Blue Edition.

Το καταξιωμένο, 5θυρο Ford Focus RS hatchback εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 2.3L EcoBoost 350 ίππων. Διαθέτει το σύστημα All Wheel Drive της Ford, επιλέξιμα Drive Modes για τον οδηγό και μαζί και το πρώτο στη βιομηχανία Drift Mode που επιτρέπει ελεγχόμενη υπερστροφή ισχύος (drift). Τέλος, το Ford Focus ST προσφέρεται με ένα βενζινοκινητήρα EcoBoost απόδοσης 250 ίππων και ένα TDCi diesel 185 ίππων.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.