ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 2ος γύρος: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο περσινός πρωταθλητής του World RX 2017, Johan Kristoffersson, άνοιξε ακόμη περισσότερο την διαφορά στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος Rallycross με την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην σεζόν στο Bompiso World RX της Πορτογαλίας. Ο Sebastien Loeb τερμάτισε δεύτερος για χάρη της Team Peugeot Total ενώ ο Petter Solberg, τρέχοντας με την PSRX Volkswagen Sweden, συμπλήρωσε το βάθρο μέσα σε ένα τελικό που διεξήχθη κυριολεκτικά μέσα από χιονοθύελλα.

Ο Kristoffersson πήρε κεφάλι με το πέρας της πρώτης στροφής στον τελικό, παρόλο που την καλύτερη αντίδραση στην εκκίνηση είχε ο Loeb κερδίζοντας το Βραβείο Super Charge. Με καθαρό πεδίο μπροστά του, και χωρίς άλλο αυτοκίνητο να του πετάει λάσπη και χιόνι στο παρμπρίζ, ο περσινός πρωταθλητής έκανε τον τέλειο αγώνα αφήνοντας το joker του για το τέλος μπαίνοντας και βγαίνοντας εντελώς ανενόχλητος στην πρωτοπορία. Με αυτή την εκπληκτική εμφάνιση, ο Σουηδός άνοιξε την διαφορά από τον δεύτερο στους εννέα βαθμούς.

«Ένοιωθα πως ο ρυθμός μας ήταν καλός από το ξεκίνημα του σαββατοκύριακου, το PSRX Volkswagen Sweden Polo R εργαζότανε καταπληκτικά. Ευτυχώς είχαμε καλή εκκίνηση στον χιονισμένο τελικό και βγήκα πρώτος από την πρώτη στροφή, κάτι που έκανε την δουλειά λιγότερο πολύπλοκη για το υπόλοιπο του αγώνα. Από εκεί και πέρα πίεσα μέχρι που μπορούσα να κάνω το Joker στον τελευταίο γύρο χωρίς να χάσω θέση.»

Ο Loeb υπογράμμισε την δυνατή εμφάνιση της Team Peugeot Total με μια καλή δεύτερη θέση στον πολύ δύσκολο τελικό.  Ο άλλος οδηγός της ομάδας, Timmy Hansen, σπίναρε στον μεγάλο τελικό βγαίνοντας από την μάχη του βάθρου. Ο Γάλλος έκανε αμέσως Joker μετά την εκκίνηση, όπως και ο Solberg που έκλεισε το βάθρο στην τρίτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γάλλος Guerlain Chicherit έφθασε για πρώτη φορά σε τελικό του θεσμού στην Πορτογαλία, οδηγώντας ένα ανταγωνιστικό Renault Megane RS το οποίο ετοίμασε η Prodrive..

Επόμενος αγώνας του θεσμού, που όπως είναι γνωστό υποστηρίζεται από τη Monster Energy, θα διεξαχθεί στο Mettet του Βελγίου στις 12-13 Μαΐου.
Βαθμολογία οδηγών
FIA WORLD RALLYCROSS

 

1 Johan KRISTOFFERSSON            VW POLO GTI            53

2 Andreas BAKKERUD                      AUDI S1                      44

3 Petter SOLBERG                            VW POLO GTI            43

4 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           39

5 Mattias EKSTRÖM                          AUDI S1                      36

6 Timmy HANSEN                              PEUGEOT 208           36

7 Niclas GRONHOLM                        HYUNDAI i20              28

8 Janis BAUMANIS                             FORD FIESTA            22

9 Guerlain Chicherit                            RENAULT M. RS        20
10 Timur TIMERZYANOV                  HYUNDAI i20              17

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.