Το 1980 το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου «Παναγιώτης» θα δημιουργούσε μια από τις διασημότερες παραλίες στον κόσμο. Η ομορφιά και η απομόνωση του «ναυαγίου» της Ζακύνθου προσέλκυσε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Romain Febvre να δημιουργήσει την πιο όμορφη πίστα Motocross στον κόσμο.

Μια ομάδα 23 ατόμων ξεκίνησε την κατασκευή του όλου σκηνικού. Μετά από 1000 ώρες δουλειάς και μεταφοράς 12 τόνων άμμου χωρίς καμία βοήθεια από τεχνητά μέσα, όλα ήταν έτοιμα. Ο Romain Febvre, έχοντας κατακτήσει λίγους μήνες πριν τον τίτλο στον αγώνα Motocross των Εθνών με την ομάδα της Γαλλίας, ήταν έτοιμος να οδηγήσει στην πιο όμορφη τοποθεσία της καριέρας του.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος. «Έχουμε σαν αθλητές συνηθίσει να αγωνιζόμαστε σε όμορφες και ιδιαίτερες πίστες σε όλο τον κόσμο. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την παραλία του Ναυαγίου στην Ελλάδα. Είναι ένα απίστευτο θέαμα, φανταστείτε να οδηγείς ανάμεσα σε γαλανά νερά και ένα ναυάγιο πλοίου. Ήταν μια τεράστια πρόκληση για όλους μας, ειδικά όταν έπρεπε να μεταφέρουμε τα πάντα με μικρές βάρκες από την άλλη πλευρά του νησιού»’

Μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό βίντεο εδώ:

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=jjEmFB7zY4o

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.