Ακόμη ένα θύμα του Brexit φαίνεται να είναι και το καινούργιο X-Trail της Nissan. Η Ιαπωνική εταιρεία, που έχει εργοστάσιο παραγωγής στο Sunderland της Αγγλίας, έχει ακυρώσει όλα τα μελλοντικά πλάνα παραγωγής του μοντέλου. Η εταιρεία, μιλώντας για την απόφαση, αναφέρθηκε στο αβέβαιο μέλλον και σχέση της Βρετανίας και της Ευρώπης, επιμένοντας πως το X-Trail θα παράγεται πλέον αποκλειστικά στην Ιαπωνία.
«Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθαρά για επαγγελματικούς λόγους, η συνεχόμενη αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, δεν βοηθούν εταιρείες, όπως την δική μας, για να σχεδιάσουν το μέλλον τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Nissan Ευρώπης Gianluca de Ficchy, σε δήλωσε του την προηγούμενη Κυριακή. Ο Υπουργός Εμπορείου της Βρετανίας, Greg Clark, χαρακτήρισε την απόφαση σαν «πλήγμα για τον τομέα αυτό». Το εργοστάσιο στο Sunderland, που δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα 6 μήνες μετά από την αρχική απόφαση για Brexit, από ότι φαίνεται δεν μπορεί να συνεχίσει μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον. Στο εργοστάσιο εκείνο παράχθηκαν επίσης και τα Juke, Leaf και δυο μοντέλα της Infiniti. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις του X-Trail έπεσαν κατά 31% στο 2018, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.