ToyotaΤόκιο 2020:

Toyota Tokyo 2020Η Toyota Motor Corporation, ως παγκόσμιος εταίρος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, επιδιώκει να προσφέρει λύσεις κινητικότητας πέρα από την παροχή επίσημων οχημάτων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Πιο συγκεκριμένα η Toyota συμμετέχει στο «Tokyo 2020 Robot Project», έργο που διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (Τόκιο 2020), με στόχο να φέρει σε επαφή εμπειρογνώμονες του τομέα της ρομποτικής με την κυβέρνηση, το μητροπολιτικό κυβερνητικό ίδρυμα του Τόκιο, καθώς και τους συνεργάτες των Αγώνων. Στο Τόκιο 2020 τα ρομπότ, τα οποία θα παρουσιαστούν από την Toyota, θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την ικανότητα κίνησης των ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες και χώρους. Με την προσέγγιση αυτή, συμβάλλοντας δηλαδή στην καλλιέργεια της ελπίδας των ανθρώπων και στην υλοποίηση των ονείρων τους, η Toyota θα είναι σε θέση να τροφοδοτήσει περαιτέρω τον ενθουσιασμό του κόσμου σε ό,τι αφορά στους Αγώνες και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει καθοριστικά στην επιτυχία των Αγώνων του Τόκιο 2020.

Toyota Tokyo 2020Ο Nobuhiko Koga, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Έρευνας Frontier της Toyota, δήλωσε: «Στην Toyota χρησιμοποιούμε την τεχνολογία των βιομηχανικών ρομπότ για μια ποικιλία εφαρμογών που βασίζονται στην αφοσίωσή μας απέναντι στην ενίσχυση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και στην εναρμόνιση της τεχνολογίας με τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, από το 2004 αναπτύξαμε ρομπότ που επικεντρώνονται στην υποστήριξη ατόμων που δεν μπορούν να κινηθούν μόνοι τους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων τρίτης ηλικίας. Τώρα, καθώς εξελισσόμαστε σε μια εταιρεία κινητικότητας, επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας στη ρομποτική, ώστε να προσφέρουμε στους ανθρώπους την ελευθερία μετακίνησης.

Toyota Tokyo 2020

Η ‘κινητικότητα για όλους’ δεν είναι μόνο η ‘φυσική’ κίνηση ενός προσώπου ή ενός αντικειμένου από τη μια θέση στην άλλη, αλλά περιλαμβάνει και την ‘εικονική’ κινητικότητα ενός ατόμου. Αυτό παρέχει περισσότερες ευκαιρίες στα άτομα, έτσι ώστε να βιώσουν νέα πράγματα, να συναντηθούν και να αλληλοεπιδρούν με άλλους ή να ’μετακινηθούν’ συναισθηματικά. Στο Τόκιο 2020, θέλουμε να συναρπάσουμε τη φαντασία των θεατών, παρέχοντας ρομπότ υποστήριξης στο πλαίσιο της συμβολής μας στο να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία οι Αγώνες”

Δείτε το βίντεο εδώ:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5w5PVsBC0uo[/embedyt]

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.