Τεχνικό πρόβλημα μπλόκαρε τη λειτουργία των νέων καμερών

Τεχνικό πρόβλημα με τα σημεία στα οποία τοποθετήθηκαν κάμερες της Τροχαίας προέκυψε κατά τις δοκιμές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τεθούν σε λειτουργία άμεσα, όπως ήταν και οι εξαγγελίες.

κάμερες τροχαίαςΠληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι τόσο στα δύο σταθερά σημεία στη Λεμεσό όπου έχουν τοποθετηθεί και θα λειτουργούσαν από το τέλος Μαρτίου κάμερες, όσο και στα δύο νέα σημεία στη Λευκωσία που θα έμπαιναν σε λειτουργία αυτόν το μήνα, υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Όπως είχε ανακοινωθεί από την Αστυνομία, περί τα τέλη Μαρτίου θα λειτουργούσαν σε δύο συμβολές της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λεμεσό και τον Απρίλιο σε άλλα δύο σημεία στη Λευκωσία. Ωστόσο, λόγω τεχνικού κωλύματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών ΟχημάτωνΚατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα σχετίζεται με το γεγονός ότι όταν ανάψει κόκκινο στα φώτα στα οποία έχουν τοποθετηθεί οι κάμερες, δεν συγχρονίζεται με το σύστημα, οπόταν όταν διαπραχθεί παράβαση δεν καταγράφεται. Αυτό, όπως εξηγήθηκε στον «Φ» αρμοδίως, οφείλεται στο παλαιό σύστημα ηλεκτροδότησης των φώτων αυτών, με αποτέλεσμα τώρα να χρειάζεται αναπροσαρμογή ώστε να συγχρονίζονται (τα φώτα) με τις κάμερες. Ενδέχεται το πρόβλημα με τα φώτα τροχαίας παρά τη συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου με τις Λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα στη Λευκωσία (φώτα Λυκαβητού) να επιλυθεί άμεσα σε σχέση με τα άλλα τρία σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Ωστόσο, όπως μας αναφέρθηκε, χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η λειτουργία των κινητών καμερών. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν οκτώ κινητές και μέχρι το τέλος του μήνα θα αυξηθούν στις 12. Σταδιακά θα παραλαμβάνονται και άλλες ώστε να φτάσουν τον τελικό αριθμό των 20 για το 2023. Οι κινητές κάμερες τοποθετούνται παγκύπρια τόσο σε αυτοκινητόδρομους, όσο και στις πόλεις. Στην Πάφο υπάρχουν αντιδράσεις για τους χώρους τοποθέτησης των κινητών καμερών, με τους πολίτες να υποστηρίζουν ότι παγιδεύονται. Σημειώνεται ότι τα σημεία στα οποία σταθμεύει το όχημα ιδιωτικής εταιρείας στο οποίο είναι εγκατεστημένη κινητή κάμερα, δίνονται από την Αστυνομία με οδηγίες να μην κρύβεται πίσω από δέντρα ή άλλα αντικείμενα.

Στο μεταξύ, μειωμένες είναι οι καταγγελίες οδηγών στα δύο νέα σημεία στα οποία λειτούργησαν από τον περασμένο μήνα σταθερές κάμερες στη Λευκωσία, γεγονός που αποδίδεται στη γενική συμμόρφωση. Κάμερες έχουν λειτουργήσει στις συμβολές της Λεωφόρου Λεμεσού και οδού Αρμενίας, καθώς και στις Λεωφόρους ΓρίβαΔιγενή με Προδρόμου. Όπως μας αναφέρθηκε, οι καταγγελίες είναι όσες και στο πρώτο σταθερό σημείο που λειτουργεί στη Λευκωσία από την 1/1/2022 στη συμβολή των Λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

TOP 10: Δειτε τα ετοιμοπαραδοτα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK