Στο καλό ΚΥΡΙΕ Άλκη Λογγίνο

Κηδεύθηκε το περασμένο Σάββατο ο Άλκης Λογγίνος. Ένας άνθρωπος που συνέδεσε όσοι πολύ λίγοι το όνομα του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο άνθρωπος της διπλανής καρέκλας, το «μυαλό» σε κάθε αγώνα που λάμβανε μέρος κερδίζοντας αμέτρητες νίκες και τίτλους. Ξεχώριζε για την ευγένεια του, το ήθος, την καλοσύνη και την διάθεσή του να προσφέρει σε όποιον τον χρειαζόταν.

Φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Άλκη Λογγίνου.

24TH RALLY ACROPOLIS ALKHS LOGGINOS ΑΛΚΗΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣΠιστός σύντροφος του Κύπρου Κυπριανού για περισσότερο από δύο δεκαετίες, όπου κατάφεραν να κερδίσουν… τα πάντα. Το σημαντικότερο, κέρδισαν την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το δίδυμο Κυπριανού – Λογγίνος είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο πλήρωμα στην ιστορία του Κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

1980 TOUR OF CYPRUS ALKHS LOGGINOS ΑΛΚΗΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣΤους δύο άνδρες ένωνε φιλία η οποία επιστεγάστηκε με κουμπαριά, αφού ο Λογγίνος είχε βαφτίσει τον μονάκριβο γιο του Κύπρου Κυπριανού, τον αείμνηστο Γιώργο που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή το 2004, σε ηλικία 22 χρόνων.

5TH CYPRUS RALLY 1977 ALKHS LOGGINOS ΑΛΚΗΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣΚαλύτερη χρονιά στην καριέρα του ήταν το 1977. Χρονιά στην οποία κέρδισαν το 5ο διεθνές Ράλι Κύπρος ενώ πήραν και την όγδοη θέση γενικής στο Ράλι Ακρόπολις ανάμεσα στους παγκόσμιους πρωταθλητές και τα καλύτερα πληρώματα εκείνης της εποχής. Πάντα στο πλευρό του Κύπρου Κυπριανού.

ALKHS LOGGINOS ΑΛΚΗΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣΠεριστασιακά συνοδήγησε και με οδηγούς όπως τους Βαχάν Τερζιάν, Μιχαλάκη Θεοφανίδη, Χριστόδουλο Χ’Βασιλείου, Michel Saleh.TALBOT SUNBEAM LOTUS ALKHS LOGGINOS ΑΛΚΗΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣ

Στο καλό ΚΥΡΙΕ Άλκη

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK