«Σπουδαίο κίνητρο τα Δημοσιογραφικά Βραβεία»

EAK

EAKΔημήτρης Δημητρίου και Λουκής Τερεζόπουλος, δύο βετεράνοι της αθλητικής δημοσιογραφίας με δεκαετίες προσφοράς στον χώρο, με την ιδιότητά τους ως μέλη της κριτικής επιτροπής των Α´ Δημοσιογραφικών Βραβείων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), απηύθυναν το δικό τους κάλεσμα προς τους δημοσιογράφους για συμμετοχή.

Ο τέως αντιπρόεδρος της ΕΑΚ κ. Δημήτρης Δημητρίου και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΑΚ κ. Λουκής Τερεζόπουλος τόνισαν ότι αποτελεί εξαιρετικό κίνητρο, ειδικά για τους νεαρότερους, η συμμετοχή στα Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ. Τα Α´ Δημοσιογραφικά Βραβεία θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2020 και τα παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου.

Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της ΕΑΚ από το 2001 μέχρι το 2018, είπε: «Ειδικά στην εποχή που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό για τους δημοσιογράφους να λάβουν μέρος στα Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ και να δείξουμε έτσι ότι υπάρχουμε, ότι συνεχίζουμε και προσπαθούμε. Είναι κίνητρο για τους νεότερους να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στην αθλητική δημοσιογραφία. Η αθλητική δημοσιογραφία δεν θα πεθάνει ποτέ, άσχετα αν ο Τύπος περνάει μία σοβαρή κρίση. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ακόμη εδώ».

Ο κ. Λουκής Τερεζόπουλος, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΑΚ και υπηρέτησε στο Δ.Σ. τις περιόδους 1975-1987 και 1995-1997, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος την τριετία 1979-1982, τόνισε: «Τα Βραβεία είναι μια καλή ευκαιρία και ένα κίνητρο για τους νέους, ειδικά, αθλητικούς συντάκτες. Οι νεαροί σήμερα έχουν πολύ παραπάνω ευκαιρίες απ’ ό,τι είχαμε εμείς στην εποχή τη δική μας. Με την τεχνολογία μπορούν να βρίσκουν εύκολα πηγές για έρευνα, έχουν όλες τις διευκολύνσεις, για να παραγάγουν καλή δημοσιογραφική δουλειά».

Οι λεπτομέρειες των Βραβείων

Η 30ή Αυγούστου 2020 έχει οριστεί ως η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, με δικαίωμα συμμετοχής για τους δημοσιογράφους μέλη της ΕΑΚ, της ΕΣΚ και εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Οι υποψηφιότητες πρέπει να έχουν δημοσιευθεί από την 1η Μαΐου 2019 έως και την 30ή Αυγούστου 2020 και μπορεί να αφορούν συνέντευξη, άρθρο, φωτογραφία, έρευνα, σχόλιο, περιγραφή αγωνιστικού γεγονότος, εκπομπή και οτιδήποτε έχει να κάνει με δημοσιογραφικό προϊόν, σε γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, στο διαδίκτυο ή την WEB TV.

Σκοπός των Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ είναι η ανάδειξη της αξιόλογης εργασίας που γίνεται από τους δημοσιογράφους και η δημιουργία επιπλέον κινήτρων για τους συναδέλφους για περαιτέρω αναβάθμιση της εργασίας τους.

Τα Α´ Δημοσιογραφικά Βραβεία παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου. Χορηγός των Βραβείων είναι ο Μέγας Χορηγός της ΕΑΚ, η ΟΠΑΠ Κύπρου. Υποστηρικτές είναι οι Χρυσοί Χορηγοί της ΕΑΚ, η Cytavision και η UNICARS. Την επίβλεψη της διαδικασίας ανάδειξης των κορυφαίων έχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα έπαθλα είναι προσφορά της εταιρείας Hercules.

Στο πλαίσιο των Δημοσιογραφικών Βραβείων, θα απονεμηθούν και άλλες τιμητικές βραβεύσεις, όπως τονίζει ο ταμίας της ΕΑΚ και επικεφαλής της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων κ. Μάριος Χατζηστυλλής: «Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε και τις υπόλοιπες τιμητικές βραβεύσεις που θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο, ενώ πρόθεσή μας είναι να τιμηθούν επίσης όσα μέλη της ΕΑΚ κυκλοφόρησαν βιβλία και άλλα έντυπα. Σκοπός μας είναι να αναδεικνύουμε μέσα από την ετήσια τελετή των Δημοσιογραφικών Βραβείων το θετικό και πολύπλευρο κομμάτι της δουλειάς μας».

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από άτομα εγνωσμένου κύρους της κυπριακής κοινωνίας, από τους χώρους της δημοσιογραφίας, των επιστημών και του αθλητισμού, οι οποίοι είναι οι κ. Δημήτρης Δημητρίου (τέως Αντιπρόεδρος ΕΑΚ / δημοσιογράφος), Καθ. Νίκος Καρτακούλλης (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Σάββας Κοσιάρης (πρώην Πρόεδρος ΕΑΚ), Χριστίνα Λοΐζου (Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Καθ. Πάνος Ραζής (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου / Μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου), Άντρη Σιάλου (Olympian), Λουκής Τερεζόπουλος (πρώην Αντιπρόεδρο ΕΑΚ / Δημοσιογράφο), Κάλλη Χατζηιωσήφ (Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας για Θέματα Αθλητισμού), Μάριος Χατζηστυλλής (Ταμίας ΕΑΚ / δημοσιογράφος), Πέτρος Χατζηχριστοδούλου (δημοσιογράφος).

 Οι υποψηφιότητες μπορεί να υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά στο [email protected] είτε ταχυδρομικώς στο γραφείο της ΕΑΚ στο Ολυμπιακό Μέγαρο (Αμφιπόλεως 21, 2025, Λευκωσία) με την ένδειξη «ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΑΚ».

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.