SimRacingCY: Δημιουργείται κοινότητα Sim Racers στην Κύπρο

Πλέον, το Sim Racing έχει μπει για τα καλά στον κόσμο της μηχανοκίνητης κοινότητας, αφού κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι «petrolheads» έπαιρναν την δόση τους με αγωνιστική οδήγηση στο σπίτι!

Rally SIMRACINGCY DIRT 2.0 CYPRUS SIM CHAMPIONSHIPΤο επίπεδο του simulation έχει ανέβει στα ύψη, χάρη στα εξαιρετικά «παιχνίδια» και κονσόλες που υπάρχουν στο παζάρι με υψηλά επίπεδα προσομοίωσης. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι υπάρχουν πολλά πρωταθλήματα τύπου Rally, Time Attack, Drift, GT, Endurance, Hillclimb και Rally Sprint με πραγματικούς οδηγούς και χρηματοδότες.

Rally SIMRACINGCY Assetto Corsa Competizione CYPRUS SIM CHAMPIONSHIPΗ πρώτη Κυπριακή κοινότητα Sim Racing δημιουργήθηκε με σκοπό να ενώσει όλους τους sim racers και gamers του νησιού μας. Συγκεκριμένα, έχει ήδη δημιουργηθεί το πρώτο Κυπριακό virtual πρωτάθλημα Rally βασισμένο στο Dirt 2.0 που είναι ο πλέον ρεαλιστικός και σύγχρονος προσομοιωτής Rally! Κατά την περίοδο της καραντίνας, συμμετείχαν σε διάφορους αγώνες αρκετοί οδηγοί του παγκυπρίου πρωταθλήματος, όπως: Νίκος Θωμά, Νικόλας Γεωργίου Chips Junior, Θωμάς Θεοφάνους και πολλοί άλλοι.

group b audi quattro

Για τους ασφαλτάκιδες η SimRacingCy, δουλεύει σε ένα από τα πιο εξελιγμένα πρωταθλήματα GT3 στον κόσμο βασισμένο στο Assetto Corsa Competizione. Σε παρόμοιο πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα σε αγώνα του εξωτερικού, έλαβαν μέρος πρώην οδηγοί της F1, όπως Romain Grosjean, Juan Pablo Montoya και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen! Με την πασίγνωστη πλατφόρμα simracing.gp στην διάθεση της SimRacingCy μπορουν να δημιουργηθουν αγωνες παγκοσμιου επιπεδου οι οποιοι θα μεταδίδονται ζωντανά στο κανάλι τους στο youtube.

Tsouloftas alex VW POLO R5 SIMRACINGCYΕπίσης, η SimRacingCy έχει την δυνατότητα ψηφιακής υλοποίησης πιστών, ειδικών διαδρομών αλλά και αγωνιστικών αυτοκινήτων! Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει την Ανάβαση Λευκάρων/Πλατρών, το Ypsonas Rallysprint, τις ειδικές διαδρομές των Αναλιόντας – Κοτσιάτης καθώς και την μοναδική πίστα που έχουμε στην Κύπρο. Οι Sim Racers θα μπορούν να οδηγήσουν και να αγωνιστούν με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα Κύπριων οδηγών όπως το VW Polo R5 του Αλέξανδρου Τσουλόφτα, το Mitsubishi Evolution X του Σταύρου Αντωνίου, και το Mitsubishi Evolution VI του Πέτρου Πέτρου.

PETROS PETROU MITSUBISHI EVOLUTION 6 SIMRACINGCYΟι διαχειριστές της SimRacingCy πρόσθεσαν: «Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια παγκοσμίου κλάσης κοινότητα, πολύ απλά, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, είτε αγωνιζόμενους είτε απλά φίλους του αυτοκινήτου να μας ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας. Στόχος μας, η δημιουργία μιας μεγάλης κοινότητας, που απώτερο σκοπό έχει τόσο την διασκέδαση και ψυχαγωγία, όσο και την προώθηση σημαντικών αξιών, αγωνιστικών και μη, μεταξύ των μελών μας.»

Η SimRacingCy είναι μία μη κερδοσκοπική κοινότητα, την διαχείριση της οποίας αποτελούν 6 μέλη:

Στέφανος Γεωργίου
Κωνσταντίνος Λεοντίου
Κωνσταντίνος Ανδρέου
Φώτης Μπαλάσκας
Στέργιος Φραγκέσκου
Στέφανος Αυγουστή

Για περισσότερες πληροφορίες για τους κανονισμούς, το πρωτάθλημα και πως να λάβετε συμμετοχή ακολουθήστε την SimRacingCy στο Facebook, Discord και Youtube.

Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουν το πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook όπου υπολογίζουν να ξεπεράσουν τις 40 συμμετοχές… γι’αυτό μείνετε συντονισμένοι!

Χορηγοί για της προσπάθειας αυτής είναι οι εταιρείες OMP cyprus, Detailing Garage, Car shop. Χορηγός επικοινωνίας είναι το autokinito.com.cy

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.